Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ολυμπία Οδός: Οπλιστείτε με υπομονή και …«καλό ταξίδι»

Ολυμπία Οδός: Οπλιστείτε με υπομονή και …«καλό ταξίδι»
Με μεγάλες δόσεις υπομονής θα πρέπει να «οπλίζονται» οι οδηγοί που θα χρειαστεί να κάνουν το προσεχές διάστημα το δρομολόγιο Πάτρα - Αθήνα κι ο λόγος είναι η εντατικοποίηση των έργων για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο τοπικός κατασκευαστής της Ολυμπίας Οδού «ΑΚΤΩΡ» (μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ), προχωρά σε προσωρινό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού «Πούντας - Καλαβρύτων», στον κόμβο με τη ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών, προκειμένου να κατεδαφίσει τη νότια γέφυρα Λαδοποτάμου.
Όπως έγινε γνωστό, ο αποκλεισμός του δρόμου θα συνεχιστεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής 9/5 το αργότερο, ενώ διακόπτονται στον συγκεκριμένο κόμβο οι ακόλουθες κινήσεις:
- Η σύνδεση της Επαρχιακής Οδού με την Παλιά Εθνική Οδό
- Η κίνηση από Αθήνα προς Καλάβρυτα και
- Η κίνηση από Καλάβρυτα προς Πάτρα
Στο συγκεκριμένο σημείο έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο βόρειος κλάδος της γέφυρας Λαδοποτάμου, στον κόμβο της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών με την Επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων και προκειμένου να κατεδαφισθεί η προϋπάρχουσα γέφυρα του νότιου κλάδου για να ανακατασκευαστεί στη θέση της νέα γέφυρα.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό όσα οχήματα κινούνται από Καλάβρυτα προς Πάτρα ή Διακοπτό, εκτρέπονται μέσω του κλάδου εισόδου του κόμβου Καλαβρύτων προς Αθήνα και εν συνεχεία αναστρέφουν μέσω της κάτω διάβασης που βρίσκεται στον χώρο των ΣΕΑ Ακράτας (ΧΘ 153) και κινούνται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών (ΝΕΟ) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
Όσα οχήματα κινούνται από Αθήνα προς Καλάβρυτα, συνεχίζουν επί της ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών, αναστρέφουν στον Κόμβο του Αιγίου και εν συνεχεία κινούνται επί της ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Αθήνα και εξέρχονται προς Καλάβρυτα μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου Καλαβρύτων.
Κατά τα λοιπά, καθ' όλη τη διάρκεια των ρυθμίσεων η κυκλοφορία τόσο επί της Νέας όσο και επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών καθώς και επί των κλάδων του Κόμβου Καλαβρύτων θα διεξάγεται κανονικά.
isthmos.gr