Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ως επιλογή αρχαιολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα μείζονος σημασίας, χαρακτήρισε την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας η Μαριλένα Σούκουλη σε περιοδεία της σε χωριά του Δήμου Σικυωνίων




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYJfTxQhWSyKhQj2O62WjIGAAdsrwutmvpS3-us8UwNq2ptPv8Bp8d6sREpEjbojteDA-BfjDruOl-XH9cqMdcTSubg_0FmhP5s4lp5EI5CqorXDGv_jTaJ2YRF8W-6gKuh9PxYryj_sBm/s1600/parakato.gr2.jpgΙδιαίτερα θερμό κλίμα συνάντησαν σε  χωριά του Δήμου Σικυωνίων, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - Πράξη ανάπτυξης" και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που την συνόδευαν.
Η Μαριλένα Σούκουλη συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών για τα μεγάλα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Και εκεί, αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα των υποδομών -και ειδικώς της συντήρησης και επισκευής των οδικών δικτύων- παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα για τους κατοίκους. 
Ειδικότερα, στο Μικρό Βάλτο οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη σύνδεσης με το Ξυλόκαστρο.
Η Μαριλένα Σούκουλη αναφέρθηκε στις διακριτές αρμοδιότητες Δήμου και Περιφέρειας και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει φροντίδα για αυτά τα ζητήματα των υποδομών.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας της, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης το αφιέρωσε σε μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του Γιώργου Δέδε στον τομέα του πολιτισμού. Πρόκειται για την πίστωση των 100 χιλιάδων ευρώ , τα οποία δέσμευσε από ίδιους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την περίοδο της θητείας του, ως Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας. Επίσης, πρόσθεσε τη χρηματοδότηση για τις ανασκευές της Αγοράς της Αρχαίας Σικυώνας.
"Η αναστύλωση του θεάτρου της Σικυώνας και η σύνδεσή της με την Αρχαία Αγορά,  αποτελεί μια μείζονος σημασίας επιλογή αρχαιολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αλλά και μια αναπτυξιακή παρέμβαση στην Κορινθία μας. Είναι το όραμα του συνδυασμού μας για την ανάδειξη του θεάτρου σε σύγχρονο κέντρο αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος", είπε χαρακτηριστικά η Μαριλένα Σούκουλη.