Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μεγάλο προβάδισμα του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου! Μάχη για τη β΄θέση.



Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ήδη σε κάποιες περιφέρειες δείχνουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.
Έτσι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όλα τα στοιχεία από τις μετρήσεις των κομμάτων και των επιτελείων των υποψηφίων οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει μεγάλο προβάδισμα με υπερδιπλάσια διαφορά από το δεύτερο και όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιος από τους υπόλοιπους υποψήφιους θα κατορθώσει να πάρει τη 2η θέση και να κοντραριστεί με τον Τατούλη στο β΄γύρο.
Με τόσο μεγάλη διαφορά, βέβαια, η εκλογή Τατούλη θα είναι λογικά εύκολη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του logiastarata.gr οι μετρήσεις δείχνουν τον Πέτρο Τατούλη σε ποσοστά άνω του 30% με δυναμική έως 38% και μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση όπου μέχρι στιγμής φαβορί είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέας Βουδούρης με ποσοστά περίπου στο 14-15% ενώ τις τελευταίες μέρες ανοδική κίνηση εμφανίζει ο Γιώργος Δέδες που υποστηρίζεται από την Κοινωνία Αξιών του Δημήτρη Μπουραντά αλλά και από το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου που βρίσκεται στο 12%.
Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο γνωστός συνδικαλιστής , πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης με τη στήριξη του κόμματος του Βύρωνα Πολύδωρα που παλεύει για διψήφιο ποσοστό.
Μεταξύ των τριών παραπάνω θα δοθεί η μάχη για τη δεύτερη θέση και την είσοδο στο β΄γύρο , ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας εκ των Βουδούρη και Δέδε.
Πιο πίσω οι υποψήφιοι του ΚΚΕ Νίκος Γόντικας , ενώ δυναμική εμφανίζει και η υποψήφια των Οικολόγων και πρόεδρος της ΠΕΠΤΕΓ Μεσσηνίας Δήμητρα Λυμπεροπούλου που μάλλον θα εξασφαλίσει παρουσία στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.
Στο περιφερειακό συμβούλιο θα έχει παρουσία και η Χρυσή Αυγή με το γιατρό Δημήτρης Δολτσινιάδη χωρίς ωστόσο ο συνδυασμός να μπορεί να καρπωθεί τα υψηλά ποσοστά που αναμένεται να έχει η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια Πελοποννήσου στην κάλπη των Ευρωεκλογών.