Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

3η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του LTO, ενόψει προεκλογικής περιόδου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καρδιά του Τουρισμού χτυπούσε χθες δυνατά στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου όπου ο Οργανισμός Τουρισμού Λουτρακίου «Loutraki Tourism Organization» υλοποίησε την 3η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του με επίσημους προσκεκλημένους τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, την καθολική κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη συμμετοχή πλήθους φορέων και τοπικών συλλόγων.


Στο πρώτο μέρος της Συνέλευσης, που συμμετείχαν μόνο τα μέλη του Οργανισμού, το απερχόμενο Δ.Σ. παρουσίασε σύντομο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό έτους 2013 καθώς και απολογισμό ενεργειών με ομιλητές τους κους Σπύρο Καραβούλη, Δημήτρη Παππά και Δημήτρη Βλάσση. Μετά το διορισμό των νέων εκπροσώπων Διοικητικού Συμβουλίου, τον Προγραμματισμό Ενεργειών και την έγκριση προϋπολογισμού του έτους 2014, η κλειστή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων και ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις-τοποθετήσεις-προτάσεις των μελών.
Κατά την διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης, οι υποψήφιοι προσκεκλημένοι δήμαρχοι του Δήμου Λ.– Π.–Αγ. Θ. τοποθετήθηκαν επί της θεματολογίας αμέσως μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του LTO και την παρουσίαση του τριετούς έργου του Οργανισμού.
Τον πρώτο λόγο είχε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κος Γιάννης Κακούρος, εκπροσωπώντας τον υποψήφιο δήμαρχο κο Κων/νο Λογοθέτη, ο οποίος αποχώρησε λόγω εγκαινιασμού του εκλογικού του κέντρου στους Αγ. Θεοδώρους, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η συμβολή του LTO στην ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, ενώ ανέπτυξε και το πρόγραμμα της δημοτικής του παράταξης για τον τουρισμό.
Ο κος Γεώργιος Γκιώνης ανέλυσε το έργο επί ημερών δημαρχίας του, την δημιουργία και λειτουργία του Loutraki Thermal Spa και του κολυμβητήριου καθώς και τις ενέργειες που σκοπεύει να υλοποιήσει για τον τουρισμό και τη στενή συνεργασία του με τον LTO, σε περίπτωση εκλογής του.
Ο κος Χρήστος Ασημακόπουλος στον λόγο του τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και υπέρ των δημόσιων υπηρεσιών.
Ο κος Δημήτριος Στάμου αναφέρθηκε ειδικά στον θρησκευτικό τουρισμό και στην επικείμενη συνεργασία του με τον LTO για την προβολή και τουριστική ανάπτυξη του δήμου ενώ αναγνώσθηκε επιστολή του υποψηφίου δημάρχου κου Παύλου Παύλου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παρευρεθεί στην ανοιχτή συνεδρίαση που οργάνωσε ο LTO.
Ο LTO αποτέλεσε τον εταίρο του Δήμου σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Ειδικότερα,  ανέπτυξε μέσα προβολής του προορισμού, όπως την εξειδικευμένη τουριστική ιστοσελίδα visitloutraki.com, διοργάνωσε ταξίδια τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από διάφορες χώρες όπως Αμερική, Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Γαλλία κ.α., διοργάνωσε και συμμετείχε σε  Τουριστικές ημερίδες, συναντήσεις  με Επιμελητήρια και συνέδρια εκπροσωπώντας και προβάλλοντας τον προορισμό,  υποστήριξε ενεργά δεκάδες Πολιτιστικές, Εκπαιδευτικές, Αθλητικές κ.α.  διοργανώσεις που έλαβαν χώρα στο Δήμο, συμμετείχε σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (σε Ρωσία, Αυστρία, Σουηδία και  Γερμανία), αποτέλεσε τον Επίσημο Συνεργάτη  τουριστικών υπηρεσιών του φετινού  Ράλι Ακρόπολις, έλαβε πρωτοβουλίες για  την αξιοποίηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ενέργειες που αποσκοπούν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης όχι μόνο στην περιοχή του Λουτρακίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Ταυτόχρονα συνεισφέρουν στην διάδοση μιας θετικής εικόνας για την χώρα μας και την φιλοξενία της.
Η ενέργεια αποτέλεσε ένα μοναδικό γεγονός, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή με την πρωτοβουλία του οργανισμού και έχει ως βασικούς στόχους την ανάδειξη της ταυτότητας του προορισμού, την ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής.
Το Δ.Σ.