Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»



Ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζει το ΚΚΕ, εξέφρασε την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".
Στην συνέχεια, δήλωσε: «Το συγχρηματοδοτούμενο, από την ΕΕ και εθνικούς πόρους, δηλαδή από χρήματα του ελληνικού και των άλλων ευρωπαϊκών λαών, πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης στη στελέχωση, στις παρεχόμενες υπηρεσίες και μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών στους εργαζόμενους για πολλούς μήνες.
Το επόμενο βήμα που ήδη προωθείται από την κυβέρνηση είναι το πρόγραμμα, με τη σημερινή του μορφή, να διακοπεί και οι παροχές του να πληρώνονται είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία σε ανταποδοτική βάση, είτε από τους ίδιους του χρήστες των υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος σχεδιάζεται να απολυθούν και να ιδρυθούν "Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις" που θα πωλούν τις υπηρεσίες. Το μέλλον αυτών των υπηρεσιών είναι είτε να κλείσουν αν δεν βγάζουν επαρκές κέρδος, είτε να γίνουν ιδιοκτησία μεγαλοεπιχειρηματιών, που θα ξεζουμίζουν τους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους. Έτσι έγινε σε όλη την ΕΕ, όπου αυτό εφαρμόστηκε.
Πρόκειται για την υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης, με την οποία ενισχύεται η εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών - λαϊκών αναγκών. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να εξασφαλίσει την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και την απρόσκοπτη μηνιαία καταβολή των μισθών. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι, να προσληφθεί επιπλέον όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθούν πανελλαδικά πλήρως οι υπηρεσίες ενταγμένες στους δήμους και στα κρατικά Κέντρα Υγείας. Να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν».