Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γαλάζιοι υποψήφιοι δύο ταχυτήτων

samaras-papamimikos-synomilia
Ενώ όλα τα κόμματα έχουν ανακοινώσει τους υποψηφίους τους για τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συνεπής και σε συνέχεια του αυτοδιοικητικού αλαλούμ, ακολουθεί μία πολιτική δύο ταχυτήτων.
Από τη μία, επιτρέπει σε προβεβλημένα στελέχη της να διαφημίζουν την υποψηφιότητά τους, και στους γνώριμους δημοσιογράφους τηλεαστέρες να προωθούν στα μεγάλα κανάλια την κάθοδό τους στην πολιτική με την γαλάζια παράταξη.
Από την άλλη, σειρά άλλων μη «επώνυμων» παραμένουν στο ψυγείο μέχρι να βγει ο λευκός καπνός από Συγγρού και Μαξίμου και να τους επιτρέψουν να διηγηθούν δημόσια το δικό τους όραμα για την ευρωβουλή.
Είναι σαφές πως αυτό το καθεστώς δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων. Αυτοί που έχουν το γαλάζιο χρίσμα και ταυτόχρονα είναι ήδη δημόσια πρόσωπα, βρίσκονται «χιλιόμετρα» μπροστά, έναντι αυτών που θα ακούσουν το όνομά τους είκοσι ημέρες πριν τις κάλπες. Αυτοί, θα «πέσουν» μέσα στο γράμμα του νόμου που θα τους υπαγορεύει συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Επειδή όμως αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, είναι πολύ πιθανό οι ψηφοφόροι της γαλάζιας παράταξης, που αντιλαμβάνονται το παιχνίδι, να δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς τους λεγόμενους άγνωστους, αντιδρώντας στα «συστημικά» παιχνίδια του διπόλου Συγγρού-Μαξίμου.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για το www.news4all.gr