Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο έργο μας, ύψους 1 δις, και μετέρχονται της λασπολογίας για να απευθυνθούν στον Πελοποννήσιο πολίτη» ( Βίντεο)

«Σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνονται επενδύσεις πάνω από 1 δις ευρώ, σε μεγάλες υποδομές, σε μεγάλα έργα, ναυτιλιακά, οδικούς άξονες, σε ύδρευση, σε αποχέτευση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, και πρόσθεσε «Δημιουργούμε μια καινούργια Περιφέρεια, μία Περιφέρεια της αειφορίας, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και σας ανακοινώνω ότι εντός των επόμενων ημερών, μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ για την περιβαλλοντική μελέτη του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, θα υπογραφεί η οριστική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να έχει κατασκευαστεί αυτή η σύγχρονη μονάδα».  
  
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο της συνέντευξης στον video που ακολουθεί

50 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Αναφερόμενος στο «πρόγραμμα Ανάπτυξης της Αιγοπροβατοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», το οποίο πρόσφατα παρουσιάστηκε, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «η κτηνοτροφία μας είναι ένας σημαντικός κλάδος της παραδοσιακής μας οικονομίας και προσπαθούμε να την ενισχύσουμε δημιουργώντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που έχει ως βασικό στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία να διπλασιάσει το παραγόμενο γάλα και να καλύψει τις ανάγκες των εξαιρετικών τυροκομικών της μονάδων».
«Είναι ένα σχέδιο, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, το οποίο έχει μελετηθεί πάρα πολύ καλά σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στοχεύει σε τρείς κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι να εκσυγχρονίσουμε τις υφιστάμενες μονάδες, η δεύτερη είναι να δημιουργήσουμε καινούργιες μονάδες, περίπου 50 – 60, δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία ομάδα νέων επαγγελματιών κτηνοτρόφων, και η τρίτη να δημιουργήσουμε αξιοποιώντας την πρόσφατη νομοθεσία τα πρώτα επίσημα οργανωμένα κτηνοτροφικά πάρκα, με στόχο δύο πάρκα ανά Περιφερειακή Ενότητα».
Το κόστος όλου του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι  περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ και έχει εξασφαλιστεί και ο εταίρος αυτής της προσπάθειας, ο χρηματοπιστωτικός φορέας που είναι ο Όμιλος Πειραιώς, «προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις ευελιξίας, ώστε το πρόγραμμα πολύ γρήγορα να ολοκληρωθεί».

Αύξηση 12% για τον τουρισμό της Πελοποννήσου για το 2014
Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «Η Πελοπόννησος, σύμφωνα με τους μεγάλους tour operator, είναι αυτή τη στιγμή ο δυναμικός προορισμός που τα επόμενα χρόνια θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο. Στην Πελοπόννησο έχουμε μια αύξηση του τουριστικού προϊόντος που ξεπερνά το 18% και οι προβλέψεις για φέτος κυμαίνονται στο επίπεδο αύξησης του 12%. Όλα αυτά τα έχουμε πετύχει με συγκεκριμένο σχέδιο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με συγκεκριμένες επενδύσεις που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας με τις δικές μας παρεμβάσεις και το δικό μας το σχέδιο, είναι αυτή τη στιγμή και για τα δύο τελευταία χρόνια το περιφερειακό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, που υπερβαίνει το 43% σε ετήσια βάση. Η Easy Jet έχει πλέον τακτικές πτήσεις από Λονδίνο, δημιουργεί νέες πτήσεις από Γερμανία. Απ’ την άλλη πλευρά η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει αυτό το μεγάλο διεθνές συνέδριο των tour operator της Βρετανίας. Η Πελοπόννησος μπαίνει αυστηρά πλέον στους  μεγάλους προορισμούς. Υπάρχουν πλέον μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, δημιουργούμε τις αναγκαίες υποδομές για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις».

Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο έργο μας, προβάλλοντας τις δικές τους απόψεις και απλώς προσπαθούν  μέσα από τη λασπολογία να βρεθούν μπροστά στον  Πελοποννήσιο πολίτη
«Δεν είμαι χθεσινός στη δημόσιο βίο. Είμαι ωστόσο εξαιρετικά συγκρουσιακός και ανατρεπτικός σε πολλά ζητήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με καταγγελίες του Σύριζα εναντίον του. «Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική αντιπαράθεση με αυτό τον τρόπο, γιατί δείχνει άγνοια στους επίδοξους διαμορφωτές της χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο και αρνητικό μέγεθος να μη γνωρίζουν πως δημιουργούνται και πως υλοποιούνται τα προγράμματα. Είμαστε απολύτως διαφανείς στα μεγάλα μας έργα, και αυτό είναι που τους τρομάζει. Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο έργο μας, προβάλλοντας τις δικές τους απόψεις και τις δικές τους ενστάσεις και απλώς προσπαθούν  μέσα από τη λασπολογία να βρεθούν μπροστά στον  Πελοποννήσιο πολίτη. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί».

Οι γενικές πολιτικές εξελίξεις θα ενισχύσουν την αξιοπιστία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μας με τους πολίτες
«Ασφαλώς επηρεάζουν οι γενικές πολιτικές εξελίξεις τα περιφερειακά πολιτικά ζητήματα, τόνισε ο κ. Τατούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση «γιατί υπάρχει γρήγορη όσμωση. Εκτιμώ όμως ότι λόγω των προβλέψεων που έχουμε κάνει και του τρόπου που μέχρι τώρα έχουμε στηρίξει τα πολιτικά ζητήματα στην Πελοπόννησο, αυτή η επίδραση δεν θα είναι αρνητική, αλλά εξαιρετικά θετική. Και αυτό γιατί έχουμε δημιουργήσει έναν κώδικα πολιτικής αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα να ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτή την αμοιβαία εμπιστοσύνη με τον πολίτη».