Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η Λάρισα πρώτη Κυπελλούχος της Γ’ Εθνικής

Λάρισα: Τα γκολ του τελικού και η απονομή! (videos) | onsports.gr

Η Λάρισα είναι η πρώτη Κυπελλούχος της Γ’ Εθνικής καθώς επιβλήθηκε του Πανελευσινιακού με 2-1 στον… επεισοδιακό τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο της Λιβαδειάς
Με τον Στεφανίδη να σημειώνει και τα δυο γκολ η Λάρισα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανελευσινιακού στη Λιβαδειά και να πάρει τη νίκη πανηγυρίζοντας το πρώτο Κύπελλο Γ’ Εθνικής. Διακοπή για 10 λεπτά στον αγώνα, λόγω συμπλοκών των οπαδών της ΑΕΛ με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο τελικός για τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα καθώς μόλις στο 4’ ο Καρακατσάνης ανατράπηκε από τον Στουρνάρα στην περιοχή, με τον διαιτητή Σελίμο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στεφανίδης που νίκησε τον Τσαλκιτσίδη ανοίγοντας το σκορ. Ωστόσο, το ματς λίγα λεπτά αργότερα (στο 8’) διεκόπη καθώς οι οπαδοί της ΑΕΛ συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ μερικοί εξ αυτών είχαν μπει και στον αγωνιστικό χώρο. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου 15’ λεπτά, με το ματς να αρχίζει ξανά όταν ηρέμησαν τα πνεύματα.
Οι παίκτες του Πανελευσινιακού κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια σχεδόν αμέσως μετά την επανέναρξή του καθώς στο 21’ ο Ρούσσης ανέτρεψε τον Κουσκούνα, με τον δεύτερο να εκτελεί το πέναλτι γράφοντας το 1-1. Η αντίδραση από πλευράς ΑΕΛ δεν άργησε καθώς στο 28’ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ και ο Στεφανίδης, που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή των τροπαιούχων, με κεφαλιά νίκησε τον Τσαλκιτσίδη διαμορφώνοντας το 2-1. Στην επανάληψη οι παίκτες του Σταύρου Ψιμουλάκη ανέβαζαν σταδιακά ρυθμούς χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Σικαλιά που διατήρησε ανέπαφη την εστία του στο δεύτερο 45λεπτο, πανηγυρίζοντας με τους συμπαίκτες του την κατάκτηση του τροπαίου μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σελίμου στο ματς.
ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Καρανίκας, Σιάκας, Ρούσσης, Μήτσης, Πατηνιώτης (72'Σαββίδης), Νεμπεγλέρας, Τσεμπερίδης, Καρακάτσανης (61'Πλιάγκας), Στεφανίδης, Γκούρτσας (88' Αραμπατζής)
Πανελευσινιακός (Σταύρος Ψιμουλάκης): Τσαλκιτσίδης, Γιαννούλης (46' Κωνσταντινίδης), Κοκκίνης, Κουμπαρούλης, Παπαπαναγιώτου, Στουρνάρας, Μακρίδης, Ριζογιάννης (61' Δουκάκης), Κουσκουνάς, Σουλελές (70' Ουέλιγκτον), Αλεξανδρόπουλος

Μια μέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής από την ΑΕΛ, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και την άνοδο. Ο τεχνικός των «βυσσινί» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την κούπα, την κατάσταση στην ομάδα και τον στόχο της ανόδου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζαναβάρα:
 «Είμαι έναν μήνα στην ομάδα. Είναι ξεκάθαροι οι στόχοι της: η κατάκτηση του πρωταθλήματος και εκείνη του Κυπέλλου της γ’ Εθνικής. Τώρα έχουν απομείνει επτά παιχνίδια για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Είναι καλός οιωνός για την συνέχεια. Θέλαμε όλοι αυτό το Κύπελλο: η διοίκηση, οι παίκτες, ο κόσμος, το προπονητικό τιμ. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, ο οποίος αποτελείται από έμπειρους παίκτες. Πήγαν όλα καλά και πλέον κοιτάμε το πρωτάθλημα».