Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η απάντηση της Ελιάς για το θέμα Μπαλτάκου

loverdos-andreas-elia
Ο Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, και ιδρυτικό στέλεχος της Ελιάς, Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη σημερινή του παρουσία στο MEGA, τοποθετήθηκε για σχεδόν όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Για το θέμα της ανάκαμψης ανέφερε πως η χώρα ουσιαστικά δεν έχει αναπτυξιακά μέτρα και θα κινδυνέψουν οι θυσίες των Ελλήνων αν δεν αλλάξει άμεσα πολιτική η κυβέρνηση. Στήριξε το πολυνομοσχέδιο, διότι υπήρξαν οι διορθωτικές αλλαγές, κατόπιν πίεσης τόσο του ιδίου όσο και του Χρήστου Αηδόνη.
Για το θέμα Μπαλτάκου, ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τις σχέσεις κυβέρνησης και εκτελεστικής εξουσίας. Ωστόσο εκτίμησή του είναι πως όποιες κι αν είναι οι αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής, δεν αγγίζουν το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμη πως οι δηλώσεις του κ. Αθανασίου τον καλύπτουν και η αναφορά του περί άρσης τηλεφωνικού απορρήτου ξεκαθαρίζει το θέμα από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, πρόσθεσε πως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη τραβάει μια διαχωριστική γραμμή από φαινόμενα τύπου Μπαλτάκου και πως το όλο ζήτημα είναι ξένο για το χώρο του κέντρου.
Σχετικά με το εγχείρημα της Ελιάς ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως η προσπάθεια ξεκίνησε δυναμικά και συνεχίζεται και μετά τις εκλογές, με όλες τις δυνάμεις γύρω από το πατριωτικό κέντρο.
Ισχυρή ένδειξη της αποδοχής της συμπαράταξης της Ελιάς, είναι η συμμετοχή πολλών νέων και ικανών στελεχών στο ευρωψηφοδέλτιό της.

Φωτεινή Αρκαδίου
για το www.news4all.gr