Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ (ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 5η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ





  Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή το μέλος της ΚΕ και βουλευτή Νίκο Καραθανασόπουλο και το Νίκο Γόντικα υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη λαϊκή συσπείρωση περιόδευσε στην Τσακώνα στην υπό κατασκευή γέφυρα.
Συνάντησε την διεύθυνση του εργοταξίου και μίλησε με τους εργαζόμενους. Στη συζήτηση τα στελέχη του ΚΚΕ ανέδειξαν τις προτεραιότητες του Κόμματος για προώθηση δημοσίων έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έργα λαϊκής κατοικίας, δημόσιων κτηρίων, σχολείων, νοσοκομείων διοικητηρίων, έργα συντήρησης του απαρχαιωμένου και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνου οδικού δικτύου, του σιδηρόδρομου που έχει εγκαταλειφτεί.
            Ο Ν. Γόντικας τόνισε: Για να μην έχουμε στην Πελοπόννησο  δρόμους να βυθίζονται, γεφύρια να γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών να σπάνε, για να  κατασκευάζονται φθηνά ποιοτικά και ασφαλή έργα με σεβασμό στο περιβάλλον, μονόδρομος είναι να κατασκευάζονται αυτά από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα κατασκευών που θα κατέχει τα υλικά (αδρανή, σίδηρο μπετό) τα μηχανήματα κατασκευής, θα κατανέμει το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό στη μελέτη – κατασκευή -λειτουργία και συντήρηση τέτοιων έργων.
            Στη συνέχεια περιόδευαν  στη 5η μονάδα στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο, όπου ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων που εν έτη 2014 υπάρχουν νοικοκυριά που δεν ζεσταίνονται , παιδιά που πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις για τι έχουν κομμένο ηλεκτρικό, γιατί το ρεύμα έχει καταντήσει είδος πολυτελείας για τα πλατειά λαϊκά στρώματα. Μόνο μέσα από ένα δημόσιο φορέα ενέργειας με κεντρικό σχεδιασμό που θα αξιοποιεί όλες τις πηγές για την παραγωγή ενέργειας με προτεραιότητα στις εγχώριες πηγές όπως λιγνίτη, υδροηλεκτρικά, φωτοβολταϊκά, αιολικά, το ρεύμα μπορεί να είναι κοινωνικό αγαθό, να παρέχεται φθηνά στο λαό και στους αυτοαπασχολούμενους αγρότες – επαγγελματίες- βιοτέχνες, εμπόρους.
            Τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους στα έργα  να εγκαταλείψουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου γιατί είναι κόμματα που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι του εργάτη, να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν τόσα χρόνια αποκτήσει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και στις εκλογές και να το στηρίξουν με την ψήφο τους.