Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Με λαμπρότητα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου στο Ξυλόκαστρο

Αύριο Τρίτη 11 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά την Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου, του οποίου η Μνήμη εορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα στο Ξυλόκαστρο καθώς ο Άγιος είναι Προστάτης και Πολιούχος της πόλεως.
Σήμερα το απόγευμα στον περικαλλή καθεδρικό ναό του Ξυλοκάστρου ετελέστει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός  προεξάρχοντος Μητροπολίτου Κορίνθου κ. κ. Διονυσίου , και του Σεβ. Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θαυμακού και Ηγουμένου της Ι. Μ. Ασωμάτων - Πετράκη κ. κ. Ιακώβου, ο οποίος στο .Θείο  Κήρυγμά του αναφέρθηκε στο  βίος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου
 Στο Μέγα Αρχιερατικό Επερινό παρέστησαν ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφώτίου , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Αντώνης Κλαδούχος . ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρης Σκούρας, οι αρχές της πόλεως και πλήθος κόσμου από το Ξυλόκαστρο και τη γύρω περιοχή

Αύριο Τρίτη εορτή του Αγίου στις 7:15 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία - Αρχιερατικό συλλείτουργο υπό του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θαυμακού κ. κ. Ιακώβου μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου και Ποιμενάρχου μας κ. κ. Διονυσίου
Στις 9:45 το πρωί θα γίνε είσοδος των τοπικών αρχών και των επισήμων στον Ι. Ν. Αγ. Βλασίου, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Σεπτής και θαυματουργού εικόνος του Αγίου στις οδους του Ξυλοκάστρου και καιρού επιτρέποντος, η περιφορά θα ακολουθήσει, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία - Ιερός Ναός.
Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών.
Ακολουθούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού, ο Ιερός Κλήρος οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η εκκλησιαστική επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.
Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ., Ιωάννης Σαλωνίτης και Βασίλειος Παρίδης.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Aγίου.