Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Έκανε "σεφτέ" ο Αστέρας στο Σοφικό


Σ’ έναν αγώνα που ο Αστέρας Δερβενίου πέτυχε, μετά από έναν μήνα, γκολ και μάλιστα όχι ένα, αλλά τέσσερα, δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το Σοφικό απέναντι στον τοπικό Πανσολυγειακό, αφού ήρθε ισόπαλος με σκορ 4 – 4.
Ο Αστέρας στον αγώνα του με τον Πανσολυγειακό εμφανίστηκε με πολλές αδυναμίες στον αμυντικό τομέα, μιας και ο προπονητής του επέλεξε να παίξει με φουλ επιθετικό σχήμα και λόγω της βαθμολογικής θέσης του αντιπάλου, που όπως αποδείχτηκε δεν του ταίριαζε μιας και ο αντίπαλος εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και λόγω της δυστοκίας που ταλανίζει την ομάδα εδώ και έναν μήνα.

Βέβαια σπουδαίο ρόλο στο ότι ο Αστέρας δεν έφυγε νικητής από το γήπεδο Σοφικού έπαιξε και η κάκιστη διαιτησία, ιδιαίτερα των βοηθών που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Συγκεκριμένα ο βοηθός κ. Νικ. Μοντζέλης υπέδειξε οφσάιντ τον Μπεκιάι σε τρεις φάσεις (η μία κατέληξε σε τέρμα μετά από κεφαλιά του) ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τον πάγκο του Αστέρα που ήταν στο χώρο ευθύνης του βοηθού και είχε σαφή εικόνα των φάσεων. Και ο έτερος βοηθός κ. Νικ. Τριαντάφυλλος υπέκυψε στις πιέσεις του πάγκου του Πανσολυγειακού και υπέδειξε στο διαιτητή κ. Αστερή την αποβολή του Μπεκιάι, σε μια φάση που ο διαιτητής είχε δείξει κόκκινη κάρτα στον Κούτρα του Πανσολυγειακού που έπιασε από το λαιμό και έριξε στο έδαφος τον Μπεκιάι. Έτσι ο διαιτητής, που είχε τον έλεγχο της φάσης και αρχικά δεν είχε βγάλει άλλη κάρτα, έδειξε μετά δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπεκιάι σαν “ένοχο αντιαθλητικής συμπεριφοράς”. Αυτούς τους διαιτητές έχουμε και με αυτούς αναγκάζονται να αγωνίζονται οι ομάδες !!
Στον αγώνα τώρα, που ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Αστέρα στο 4’ όταν ο Πρίφτης σούταρε συρτά και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Βενετσάνο σε απόκρουση δίπλα στη ρίζα του κάθετου δοκαριού του. Ο Πανσολυγειακός απάντησε με μια μπαλιά (από τις πολλές που επεχείρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα) στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα ο Μπάρτζης προς τον Έντ. Ζέφι και έτσι αναγκάστηκε ο Λιβανός να βγει και να αποκρούσει στο τετ-α-τετ. Στο 17’ σε λάθος παίξιμο του Κουτρούλη από τα δεξιά, ο Νόσης έβγαλε μπαλιά προς το κέντρο της άμυνας του Αστέρα, όπου ο Πολύζος με τον Έντ. Ζέφι διεκδίκησαν την μπάλα, και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στη διεκδίκηση αυτή, αφού ο Έντ. Ζέφι τον ξεγέλασε με τις άγαρμπες κινήσεις του. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα ήταν έντονες, αλλά …. Οι του Πανσολυγειακού διαμαρτύρονται μάλιστα γιατί δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Πολύζο, αλλά δεν έχουν δίκαιο γιατί αφενός μεν ο Γιαννόπουλος τον κάλυπτε, αφετέρου δε ο παίκτης τους δεν είχε στην κατοχή του την μπάλα. Στο πέναλτι ευστόχησε ο Μπάρτζης για το 1 – 0.
Στο 25’ ο Μπεκιάι κυνήγησε μια μπάλα που έφευγε άουτ, μακριά από την εστία και πάνω στο διασκελισμό του ο Ρωτίδης που τον ακολουθούσε, άθελά του τον έριξε κάτω μιας και μπερδεύτηκαν τα πόδια τους. Πέναλτι και ισοφάριση από τον Μακρυγιάννη. Ακολούθησε στο 28’ σουτ φάουλ του Μακρυγιάννη που βρήκε το κάθετο δοκάρι του Βενετσάνου και στο 38’ μετά από κόρνερ του Μακρυγιάννη ο Πρίφτης στο πρώτο δοκάρι κέρδισε τον τερματοφύλακα και με κεφαλιά έγραψε το 1 – 2. Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι παίκτες του Αστέρα και στην επόμενη φάση, μετά από μπαλιά του Μπάρτζη, ο Λιβανός ολιγώρησε και ο Σταθογιαννόπουλος του “τσίμπησε” την μπάλα και πέτυχε το 2 – 2.
Στο β’ μέρος ο Πανσολυγειακός πήρε γρήγορα το προβάδισμα με τον Τούσουλη (50') που σκόραρε ανενόχλητος, δεχόμενος την μπάλα πάλι πίσω από την άμυνα του Αστέρα, που στη φάση αυτή έπαιζε πολύ ψηλά. Ο Αστέρας απάντησε με τον Μπεκιάι στο 54’ που δεχόμενος μακρινή πάσα του Μακρυγιάννη, ξεπέρασε τον εξελθόντα Βενετσάνο και στην άδεια εστία από πλάγια θέση πέτυχε το 3 – 3. Ακολούθησε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Καραγιαννίδη που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή και σούταρε, αλλά ο Βενετσάνος αντέδρασε σωστά, αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο  64’ ο Λιβανός με βολέ έφερε την μπάλα στην περιοχή του Πανσολυγειακού, όπου ο Μπεκιάι κέρδισε στον αέρα τον εξελθόντα Βενετσάνο και έγραψε το 3 – 4. “Ασίστ” από τον τερματοφύλακα ! Δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε το Πανσολυγειακός με τον Εντ Ζέφι που ανενόχλητος στη μικρή περιοχή του Αστέρα πήρε την κεφαλιά, μιας και οι κεντρικοί αμυντικοί του Αστέρα είχαν πάει αριστερά να βοηθήσουν να φύγει η μπάλα, την οποία αδυνατούσαν να απομακρύνουν οι συμπαίκτες τους, αφήνοντας τεράστιο ακάλυπτο χώρο.
Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες επεδίωξαν το νικητήριο τέρμα με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται έντονα για το τέρμα που του ακυρώθηκε και τις φάσεις που υπέδειξε σαν οφσάιντ ο κ. Νικ. Μοντζέλης. Ο Πανσολυγειακός διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που θεωρούν ότι έκανε ο Γιαννόπουλος στον Τσίγκο σε μαρκάρισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή κοντά στη γραμμή του άουτ. Προηγούμενα όμως στο 85’ ο Μπεκιάι έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μερκούρης από τη γραμμή του άουτ με τον εξελθόντα Βενετσάνο να του κλείνει τη θέα προς το τέρμα, του γύρισε γλυκιά σέντρα στο ύψος του πέναλτι, και αυτός με εντελώς άδεια την εστία δεν μπόρεσε να τη βρει καλά με το κεφάλι του και έτσι την έστειλε άουτ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα έγινε και η φάση με τις αποβολές και έτσι τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Ο διαιτητής κ. Αστερής εκτέθηκε από τους βοηθούς του. Έκανε και αυτός τα λάθη του και έτσι δημιουργήθηκε ένταση στο τέλος του αγώνα. Οι του Πανσολυγειακού φαίνεται ότι έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα του υποβιβασμού και δεν ήταν τόσο εκδηλωτικοί όσο οι του Αστέρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιβανός, Κουτρούλης, Λιθοξόου (69’ Πεθαίνος), Πολύζος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής, Αντωνόπουλος, Μακρυγιάννης, Καραγιαννίδης (90’ Τάφα), Μπεκιάι, Πρίφτης (79’ Μερκούρης).

www.asterasderveniou.gr/