Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία»

sothria-nosokomeio

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω καθώς ζήτησε 50.000 για να λήξουν οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο.
Η δίωξη αφορά την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για το Σωματείο και δεν αποτελούσαν προϊόν συναλλαγής για τις κινητοποιήσεις.

«Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, διότι αυτές οι ατομικές πρακτικές και συμπεριφορές αμαυρώνουν την εικόνα και κηλιδώνουν συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια των εργαζόμενων αλλά και στην κοινωνία γενικότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αγανακτισμένος χαρακτηρίζει «αποκρουστικό και απαράδεκτο» το πρόσφατο περιστατικό εκβιασμού της προέδρου του νοσοκομείου «Σωτηρία» από τον πρόεδρο των εργαζομένων, προκειμένου ο τελευταίος να επιβάλει εργασιακή ειρήνη έναντι χρηματικού ποσού ύψους 50.000 ευρώ.

Τον καθαιρούν οι συνάδελφοί του

Καθαίρεση, αποπομπή και οριστική διαγραφή από το σωματείο του επίορκου προέδρου του, οι οποίος πιάστηκε με τη «μίζα» στο χέρι, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, Τρίτη, ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν το θέμα της καθαίρεσης και διαγραφής του μέχρι χθες προέδρου τους στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, την Πέμπτη. Ζήτησαν, επίσης, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ο επίορκος υπάλληλος να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
«Είναι μια πρωτοφανής περίπτωση κι όταν μου έκαναν την καταγγελία, στην αρχή σχεδόν δεν κατάλαβα τι μου είπαν. Έχουμε ήδη αρκετή αποτελεσματικότητα (σσ. στους ελέγχους). Αρκετοί γιατροί έχουν πάει στον εισαγγελέα, αλλά συνδικαλιστή που ζητάει λεφτά για να μην κάνει απεργία, δεν έχω ξανακούσει», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τον συνδικαλιστή που ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ για μην προκηρύξει απεργία.

Την ίδια ώρα, επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη εξαπολύσει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «γκεμπελικού τύπου μεθοδεύσεις».

Τονίζει ότι ο υπουργός «προσπαθεί αξιοποιώντας ένα μεμονωμένο, απαράδεκτο και απόλυτα καταδικαστέο περιστατικό να συκοφαντήσει τους αγώνες των χιλιάδων υγειονομικών και όσων αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας που ο ίδιος φανατικά και καθ' υπόδειξη της τρόικας προωθεί».

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και με φαιδρό τρόπο ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να συνδέσει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή με τον χώρο της αριστεράς, όταν είναι γνωστό ότι ο συλληφθείς επανεξελέγη πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σωτηρία με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μόλις πριν πέντε μήνες».

«Πληροφορούμε λοιπόν τον Υπουργό Υγείας», προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «πως τα ψέματά του τα οποία συνηθίζει αφειδώς να εκστομίζει στις συχνές εμφανίσεις του στα κανάλια και όχι μόνο, έχουν κοντά ποδάρια και δεν είναι ικανά να σπιλώσουν και να αναστείλουν την πάλη του ελληνικού λαού για να μην κλείσουν νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες, ενάντια στα χαράτσια για φάρμακα, νοσηλεία και εξετάσεις, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για την ανατροπή των αντικοινωνικών πολιτικών που τόσο ευλαβικά εφαρμόζει».