Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσιούνης

tsiounis

«Οι δημοσιογράφοι δεν… αποστρατεύονται ούτε… παροπλίζονται. Παραμένουν δημοσιογράφοι ισοβίως. Ισόβια δεσμά στην υπηρεσία ενός δύσκολου, κοπιαστικού, ανθρωποβόρου θα έλεγα, λειτουργήματος. Ναι λειτουργήματος Η «απελευθέρωση» τους έρχεται μαζί με την τελευταία τους ανάσα, όταν αρχίζουν το, χωρίς επιστροφή, μεγάλο ταξίδι».
Αυτά έγραφε πριν από 25 χρόνια, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ο συνάδελφος Γιώργος Ν. Τσιούνης που σήμερα το πρωί έφυγε για το, «χωρίς επιστροφή, μεγάλο ταξίδι», ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Είχε γεννηθεί πριν από 80 χρόνια στην Καλλιθέα, σπούδασε στην Πάντειο πολιτικές επιστήμες και – όπως γράφει – «το μεγάλο δημοσιογραφικό ταξίδι αρχίζει με όχημα τον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», το καλοκαίρι του 1950.
Μετά τον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» στεγάστηκε δημοσιογραφικά στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ» και ακολούθησαν οι εφημερίδες: «ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ» «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» Κύπρου, «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΙ «ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» Κερκύρας, «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» και «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Αθήνας. Επίσης διατέλεσε συντάκτης, προϊστάμενος και υπεύθυνος ύλης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, καθώς και αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ 2.