Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ντόρα: Θα παλέψω να γίνω πλειοψηφικό ρεύμα

Dora-Bakoyanni
Με μια διπλή mediaκη παρέμβαση, η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων, στον απόηχο της επιχείρησης εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, προσδιορίζοντας ωστόσο την ίδια στιγμή κεντρικά ζητούμενα για την κυβέρνηση στους δύσκολους μήνες που ακολουθούν, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση των βαρών που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες πολίτες, λόγω των “δύσκολων” μέτρων του Μνημονίου.
Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών μίλησε στην τηλεόραση του “STAR” και την εκπομπή της Πόπης ΤσαπανίδουLive U”, και αργότερα σεργιάνισε στα ερτζιανά, και την εκπομπή των Άρη Ραβανού και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στο ραδιόφωνο του “Βήματος”.
Μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, και όχι μόνο με καταστολή, ενώ σημείωσε ότι η ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες λειτούργησε ως η βασική αιτία που τους έσπρωξε στο εθνικιστικό μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, το οποίο διώκεται σήμερα για δράσεις εγκληματικής οργάνωσης.
Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η επιχείρηση συρρίκνωσης της αποδοχής της θα πάρει χρόνο και δεν θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη, προέβλεψε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια γιγάντωσής της, και στάθηκε με έμφαση στις επιχειρηματικές σχέσεις που αποδεικνύεται ότι είχαν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής με μετανάστες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για υπερβολές στην προβολή του θέματος της Χρυσής Αυγής από τα τηλεοπτικά κανάλια, σχολιάζοντας ότι τα δελτία τους έγιναν μονοθεματικά, την ώρα που υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα τα οποία καίνε τους πολίτες, και σημείωσε: “Δεν αρέσει στον Έλληνα ότι χάθηκε το μέτρο”.
Η άλλοτε αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, παραδέχτηκε ότι η πολιτική ηγεσία στάθηκε με αμηχανία απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ενώ έδειξε τον δρόμο της εξόδου από τη ΝΔ σε όσους “λοξοκοιτάζουν” προς το ακραίο μόρφωμα.
Είμαι πεισματάρα και θα παλέψω για να γίνω πλειοψηφικό ρεύμα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, αναφορικά με την πάγια θέση της για την αναγκαιότητα ευρύτερης σύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, “αντί να σκοτώνονται τα κόμματα μεταξύ τους”, όπως σχολίασε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς και τις θυσίες του κόσμου, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει διαβεί ακόμη τον Ρουβίκωνα, παρόλου που βρίσκεται σε καλό δρόμο και έχει διανύσει σημαντικό έδαφος.
Δεν μπορούν να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν περνούν από τη Βουλή. Φτάνει ως εδώ. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει περισσότερα από όσα μπορούν να ζητηθούν από μια κοινωνία σε καιρό ειρήνης”, ήταν η εύγλωττη αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η ελληνική κοινωνία, προβλέποντας ότι τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα είναι εύκολα.
Ακολουθούν τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δεύτερη παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, στο ραδιόφωνο του “Βήμα Fm”:
“- Να μειωθεί η φορολογία σε πετρέλαιο θέρμανσης και βεζίνη μέσα απο ευρωπαϊκή πολιτική.
- Τώρα πρέπει να χτυπηθεί η γροθιά στο τραπέζι.Και να πούμε ως εδώ, στη διαπραγμάτευση.
- Σε αυτήν την παράταξη όσοι φλερτάρουν με τη ΧΑ δεν έχουν θέση.
- Η απλή καταστολη δε μπορεί να είναι η απάντηση στη ΧΑ. Η απάντηση είναι η έννομος ταξη.
- Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν μπορούν να κρίνονται με πολιτικά κριτήρια”.

ysterografa.gr