Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

EΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :Στη δημοσιότητα οι προκηρύξεις των φετινών διοργανώσεων

Μετά την καλοκαιρινή ...περιπέτεια και την καθυστέρηση που προέκυψε λόγω της δικαστικής διαμάχης στην ΕΠΣ Κορινθίας, η διεξαγωγή των πρωταθλήματων μπαίνει στην τελική της ευθεία αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα οι σχετικές προκηρύξεις.

Μεγαλύτερη αλλαγή αποτελεί αναμφισβήτητα η δημιουργία Παιδικού πρωταθλήματος για τις ηλικίες 2000-2001 και η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος  πρωταθλήματος σε πρωτάθλημα Νέων (ηλικίες 1997-1998-1999).

Τα βασικά σημεία των προκηρύξεων για Α1, Κύπελλο Κορινθίας, Πρω
τάθλημα Νέων και Παίδων:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1
  • Θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο με 16 ομάδες. Από την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία υποβιβάζονται στην Α2΄ Ερασιτεχνική κατηγορία οι ΔΥΟ τελευταίες βαθμολογικά ομάδες. Σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία ή μη προβιβασμού στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της πρωταθλήτριας ομάδας της Α΄ τοπικής κατηγορίας εκτός των ΔΥΟ ομάδων θα υποβιβάζεται και ανάλογος αριθμός στη Α2΄ κατηγορία.
  • Η έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος ορίζεται για τις 28-09-2013 ημέρα Σάββατο.
  • Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία της Ε.Π.Σ. την 18.9.2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30.
  • Η Ε.Π.Σ. Κορινθίας ορίζει ως  υποχρεωτική τη συμμετοχή δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ενός (21) ετών. Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014  εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από  01.01.1992 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.

  • Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδος καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α μέχρι δύο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως ηλικίας και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύνανται να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) συνολικά κοινοτικοί ποδοσφαιριστές εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές..
  • Κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 η συμμετοχή Σωματείων στο παιδικό πρωτάθλημα θα είναι προαιρετική προκειμένου να συμμετάσχουν Σωματεία που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υποδομή, την διαμόρφωση και την ανάδειξη των μελλοντικών ποδοσφαιριστών μας και δύνανται να συμμετάσχουν στο Παιδικό Πρωτάθλημα.
    
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Κορινθίας συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα Σωματεία της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ  τα Σωματεία της Α2΄ και Β΄ Τοπικής  Κατηγορίας .       
  • Στον ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ διεξαγωγής των αγώνων θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες Α, Α2, Β΄ Τοπικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ-αουτ) ύστερα από δημόσια κλήρωση. Σύμφωνα με τον αριθμό Σωματείων που θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ανάλογος αριθμός θα εξαιρεθεί από την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων κυπέλλου.
  • Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ αουτ) μέχρι τον ημιτελικό γύρο.
  • ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ. Θα διεξαχθεί με το σύστημα των διπλών συναντήσεων.
  • Στους αγώνες Κυπέλλου δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί στους ποδοσφαιριστές.
  • Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση  που θα γίνει στις  23 Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και ώρα 19.30.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
  • Από την παρούσα ποδοσφαιρική περίοδο οι αγώνες θα διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
  • Η ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής των αγώνων ορίζεται η  5η Οκτωβρίου 2013 ημέρα Σάββατο και 6η Οκτωβρίου ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ έχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1/1/1998 έως 31/12/1999. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τρεις (3) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 1997 στην ενδεκάδα και δύο (2) επιπλέον στην 18άδα.
  • Η κλήρωση του πρωταθλήματος Νέων θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9/2013 και ώρα 12.00 μεσημβρινή.
  • Η διάρκεια του κάθε αγώνα του πρωταθλήματος ΝΕΩΝ θα είναι 90΄ λεπτά (δυο ημίχρονα των 45΄ λεπτών έκαστο)
  • Για την  συμμετοχή των ομάδων μας  σε οποιονδήποτε τουρνουά   απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη  της Ενώσεως. Το  αυτό απαιτείται και στην περίπτωση  διεξαγωγής ιδιωτικών τουρνουά  με πρωτοβουλία των ομάδων μας.
  • Στο Φύλλο Αγώνα αναγράφονται δέκα οκτώ (18) ποδοσφαιριστές, έντεκα (11) τακτικοί και επτά (7) αναπληρωματικοί. Δίδεται η δυνατότητα τριών (3) αλλαγών. Στους αγώνες του πρωταθλήματος Νέων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α μέχρι τεσσάρων (4) κοινοτικών η αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή αυτών  στον αγώνα .Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύναται να συμμετάσχουν ως τέσσερις (4) κοινοτικοί, η αλλοδαποί ποδοσφαιριστές.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
  • Από την παρούσα ποδοσφαιρική περίοδο οι αγώνες θα διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
  • Η ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής των αγώνων ορίζεται η  5η Οκτωβρίου 2013 ημέρα Σάββατο.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ έχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1/1/2000 έως 31/12/2001.
  • Η κλήρωση του παιδικού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9/2013 και ώρα 12.00 μεσημβρινή
  • Το παιδικό πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013.
  • Η διάρκεια του κάθε αγώνα του πρωταθλήματος Παίδων θα είναι 80΄ λεπτά (δυο ημίχρονα των 40΄ λεπτών έκαστο)
Στο Φύλλο Αγώνα αναγράφονται δέκα οκτώ (18) ποδοσφαιριστές, έντεκα (11) τακτικοί και επτά (7) αναπληρωματικοί. Δίδεται η δυνατότητα πέντε αλλαγών. Στους αγώνες του πρωταθλήματος Παίδων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. . Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α μέχρι τεσσάρων (4) κοινοτικών η αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή αυτών  στον αγώνα . Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύναται να συμμετάσχουν ως τέσσερις (4) κοινοτικοί ή αλλοδαποί ποδοσφαιριστές.

korinthostv.blogspot.gr