Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Διάγγελμα Ομπάμα την Τρίτη για τη Συρία

Obama12
Ο Μπαράκ Ομπάμα προανήγγειλε από την Αγία Πετρούπολη, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των G-20 ότι θα κάνει διάγγελμα την Τρίτη όπου θα εξηγεί στον αμερικάνικο λαό την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
«Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τι σημαίνει αν δεν δράσουμε; Ο κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής για την κρίση στη Συρία» σημείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία και χωρίς να πάρει την έγκριση από το Κογκρέσο, αποφεύγοντας να απαντήσει στη σχετική ερώτηση. «Κατανοώ τον σκεπτικισμό για τη Συρία στο Κογκρέσο. Ήξερα πως η Συρία θα ήταν μεγάλο βάρος για το Κογκρέσο» σχολίασε με νόημα…
Διέψευσε πάντως τις πληροφορίες για εκτεταμένα χτυπήματα στη Συρία, κάνοντας λόγο για «περιορισμένο και συμμετρικό χτύπημα».
Επίσης ανέφερε κατά τη σύνοδο της G20 οι ηγέτες συμπέραναν ομόφωνα ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Σύρια και ότι η πλειονότητα θεωρεί ότι έγινε χρήση χημικών όπλων από τον Ασάντ.
«Ένας αριθμός κρατών θεωρεί ότι οποιαδήποτε δράση πρέπει να αναληφθεί μέσω ΟΗΕ. Εγώ πιστεύω ότι δεδομένης της παράλυσης του ΣΑ για τι θέμα αυτό αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί για την τήρηση της απαγόρευσης θα πρέπει να υπάρχει απάντηση χωρίς απόφαση του ΣΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

ysterografa.gr