Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΚΙΑΤΟΥ

Στην κοινωνία,  στους  γονείς, στους συνανθρώπους μας

 Οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου εκφράζουμε την αντίθεση, τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας για την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας  του σχολείου μας. Κατάργηση που στερεί από τη μια, σε δεκάδες μαθητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα όνειρά τους και οδηγεί από την άλλη στη διαθεσιμότητα, την αβεβαιότητα και την απόγνωση συναδέλφους μας. Συναδέλφους άξιους και με τεράστια προσφορά, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με αυθαίρετο τρόπο, στη λογική των οριζόντιων μέτρων, που αποδιοργανώνουν όχι μόνο ανθρώπινες ζωές αλλά και τα σχολεία, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια της δημόσιας παιδείας.
 Στις συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, διάλυσης του κοινωνικού ιστού και απαξίωσης της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος δε μπορούμε να μείνουμε απαθείς και σιωπηλοί. Να ζαρώσουμε στο καβούκι του φόβου και της ιδιώτευσης.
 Επιτακτικό καθήκον, από το λειτούργημα που υπηρετούμε, είναι να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους μαθητές μας, στα παιδιά σας, στα παιδιά όλων μας. Να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν πραγματικότητα τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους.
 Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας πρέπει όλοι μας, εμείς και εσείς, να ανοίξουμε το δρόμο της ελπίδας. Να αφήσουμε τους νέους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, χωρίς να τους μαυρίζουμε τη ψυχή και να τους σκοτεινιάζουμε την καρδιά και το μυαλό.

Ο δρόμος είναι δύσκολος. Θα χρειαστεί προσπάθεια και αγώνας. Ας τον περπατήσουμε μαζί!

(Ανακοίνωση των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου)

www.sfedona.gr