Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία νέων επιχειρηματιών της Κορινθίας, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Επιμελητηρίου για την προώθηση τοπικών προϊόντων διατροφής

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140f2f0aeb438bdd&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378484142422&sads=0qc9ZmXYzbSSvM_PFosZf9FYOuo&sadssc=1  
Μια νέα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο μεταξύ ομάδας νέων επιχειρηματιών της Κορινθίας, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Δέδε και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Νανόπουλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν αναλυτικότερα τα επόμενα βήματα σχετικά με την υλοποίηση της πρότασης της πρωτοβουλίας των νέων επιχειρηματιών για την προώθηση ποιοτικών τοπικών προϊόντων διατροφής μέσα από τη διασύνδεση τους με τον τουρισμό μέσω συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών.

«Το Επιμελητήριο Κορινθίας στηρίζει έμπρακτα τη νεανική καινοτομική επιχειρηματική δράση, μέσα από την παροχή γνωστικών και λειτουργικών εφοδίων» ανέφερε ο κ. Νανόπουλος, ενώ ο κ. Δέδες για μία ακόμη φορά τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε αξιόλογη και οργανωμένη προσπάθεια για την προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων διατροφής, προσθέτοντας ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμού και πλούτου της Κορινθίας. «Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, στο χώρο των παραδοσιακών, ποιοτικών και βιολογικών προϊόντων διατροφής, με τη χρήση καινοτόμων πρακτικών, είναι στις σύγχρονες συνθήκες η «αιχμή του δόρατος» για την προώθηση ισχυρής και δυναμικής ανάπτυξης του Νομού μας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο Πανος Κλουτσινιώτης (Ladolea) ανέφερε «Η συνεργατικότητα και η συλλογική δουλειά είναι απαραίτητα στοιχεία για να καταφέρει μια ιδέα να γίνει πράξη. Προσθέτοντας επιπλέον τα ποιοτικά προϊόντα, την κατάλληλη στρατηγική σε κάθε επίπεδο, την διάθεση για win-win συνεργασία, την δημιουργικότητα, την καλή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που συμμετέχουν και την προσήλωση, η επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη!».

Στα πλαίσια υλοποίησης της συνεργασίας τους, καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα, μεταξύ των οποίων είναι η συμμετοχή του δικτύου των νέων επιχειρηματιών Κορινθίας στην έκθεση «Κορινθία 2013» σε διακριτό χώρο εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και ο σχεδιασμός ενός στρατηγικού πλάνου δράσης, ώστε να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των ωφελειών για την περιοχή, τα τοπικά προϊόντα διατροφής και τις τοπικές επιχειρήσεις, μέσω της συγκεκριμένης νεανικής επιχειρηματικής δράσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η κ. Παναγιώτα Βλάχου (Fereikos), ο κ. Σωτήρης Γκατζιούφας (Δημητρίου Bakery), o κ. Σταύρος Κεφάλας (Tourix), ο κ. Δημήτρης Κόλλιας (Κοχύλι) και ο κ. Αναστάσιος Κουτσογκίλας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ