Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας

limani
Πάνω από 50 αλλοδαποί έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Πάτρας, επειδή επιχείρησαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, είτε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε κρυμμένοι σε κάποιο φορτηγό όχημα.
Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν καθημερινές οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, φαίνεται ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών, επιμένουν να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τρόπο. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Αστυνομίας και του Λιμενικού, προφανώς τα κυκλώματα που προμηθεύουν τους αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, βρίσκουν αρκετούς ενδιαφερόμενους, εισπράττοντας έτσι αρκετά χρήματα από την συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα. Εκτός όμως από την χρήση των πλαστών εγγράφων, αρκετοί αλλοδαποί επιχειρούν να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία, κρυμμένοι σε κάποιο φορτίο. Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκαν ανάμεσα σε χαρτοκιβώτια με σταφύλια 10 αλλοδαποί, ενώ σε μία άλλη περίπτωση εντοπίστηκαν επίσης 10 αλλοδαποί κρυμμένοι μέσα σε φορτίο, που αποτελείτο από καναπέδες και στρώματα.
Ακόμη, κάποιοι άλλοι αλλοδαποί δεν διστάζουν να κρυφτούν πρόχειρα σε εξωτερικά μέρη φορτηγών, αδιαφορώντας για τον μπορεί να τραυματιστούν. Ειδικότερα, πρόσφατα εντοπίστηκε αλλοδαπός, ο οποίος είχε κρυφτεί στο επάνω μέρος του φορτίου φορτηγού οχήματος, που αποτελείτο από κιβώτια με ξυραφάκια.
Επίσης, σε δύο άλλες περιπτώσεις, εντοπίστηκαν αλλοδαποί οι οποίοι ήσαν κρυμμένοι στα ημιαξόνια φορτηγών αυτοκινήτων.
Πάντως, ας σημειωθεί ότι οι έλεγχοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας εξακολουθούν να είναι εντατικοί, τόσο μέσα στην λιμενική ζώνη, όσο και στους γειτονικούς δρόμους, αφού λόγω της θερινής περιόδου, υπάρχει αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας.

ysterografa.gr