Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση Γιώργου σε Σαμαρά, Καραμανλή και Μέρκελ!

gapΟ Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ στο ΙΣΤΑΜΕ για τα 39α γενέθλια του κινήματος υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά τις επιλογές του, στο διάστημα της διακυβέρνησής του και επιτέθηκε στις επιλογές της ΕΕ, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά.
«Το 2009 παραλάβαμε μία βόμβα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων ταυτόχρονα», σημείωσε αρχικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως:
«Άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες»..

«Το 2009», πρόσθεσε, «θέλαμε να αλλάξουμε τις δομές και να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα και αντί για αυτό πετύχαμε την χορήγηση οξυγόνου για να μην καταστραφεί η χώρα, κάναμε όσα δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση τόσα χρόνια».
«Παρότι ματώσαμε και θυσιαστήκαμε πολιτικά, ωστόσο δεν ολοκληρώσαμε ένα έργο που θα δικαίωνε τους πολίτες. Το αποτέλεσμα δεν ήταν συχνά αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως η στάση των Ευρωπαίων ηγετών ήταν άδικη και σκληρή απέναντι στην Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως πλέον στηρίζει το Μνημόνιο, ενώ είχε κάθετη στάση ενάντια στο πρώτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στη στάση των εταίρων , ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε πως ήταν δύσκολο να πειστεί η Ευρωζώνη ότι το κλειδί είναι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι η λιτότητα.
Τότε, συνέχισε, η πολιτική συναίνεση ήταν αδιανόητη, ήταν πιο εύκολο να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας παρά να υποστηρίξουν. «Κάποιοι μάλιστα επιλέγουν το δεύτερο μνημόνιο αλλά δεν ήθελαν το πρώτο, ενώ οι μαγικές συνταγές εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο».
Σήμερα ωστόσο, όπως είπε, οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονται και οι στρατηγικές μας υιοθετούνται από όλους και είναι η ώρα να διαμορφώσουμε νέα πορεία για Ελλάδα και διεθνή σκακιέρα.
Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίστηκε την ιστορική πια φράση του “Λεφτά υπάρχουν”, η οποία όπως είπε παρερμηνεύθηκε. Σημείωσε, όμως, πως πράγματι “λεφτά υπάρχουν, αρκεί να πατάξουμε τη διαφθορά και να αφήσουμε στην άκρη τις παθογένειες του παρελθόντος. Να προχωρήσουμε στις σωστές μεταρρυθμίσεις”.
Κλείνοντας, απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι απουσιάζει συχνά στο εξωτερικό και υπογράμμισε πως “…δίνει μάχη εκτός συνόρων για την εικόνα της Ελλάδας”.

ysterografa.gr