Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ – Σουηδία-Ελλάδα (18:45)

 

Να μπει με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας θέλει η Εθνική ομάδα μπάσκετ που κοντράρεται με το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας.

Μπορεί ο Τρινκιέρι και οι διεθνείς να μην λένε ούτε καν ούτε καν τη λέξη “μετάλλιο”και να κρατούν χαμηλούς τόνους, ωστόσο όλη η μπασκετική Ευρώπη κατατάσσει την Ελλάδα μέσα στα 2-3 φαβορί για να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου.

Αυτόν τον δρόμο που αρχίζει να διαβαίνει από σήμερα η Εθνική ομάδα και το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι η Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί μπορεί να μην τρομάζουν ως ομάδα, ωστόσο έχουν στην σύνθεση τους δύο ΝΒΑer που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Ο λόγος για τους Γιόνας Γερέμπκο και Τζέφερι Τέιλορ που αν μη τι άλλο θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Στην (χωρητικότητας 5.000 θεατών) «Μπονιφίκα Αρένα» του Κόπερ θα βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες φίλαθλοι που ταξίδεψαν στην Σλοβενία για να σταθούν στο πλευρό της Εθνικής.

Η παράδοση είναι συντριπτική υπέρ της Ελλάδας καθώς σε 26 αναμετρήσεις με τους Σουηδούς μετράει 22 νίκες και μόλις 4 ήττες.