Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το Σεπτέμβριο τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους

xrusoxoidis
Τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστούν τα ακριβή χρονοδιαγράμματα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, όπως προκύπτει – σύμφωνα με πληροφορίες – από τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να πολλαπλασιαστεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες μικρής κλίμακας στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδό», από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα, μετά την καταβολή 25 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αποτελούν προκαταβολή της αποζημίωσης που θα δοθεί στην κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο και η οποία θα ανέλθει στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται στη συμφωνία δημοσίου και παραχωρησιούχων.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους οδικούς άξονες, εργασίες μικρής κλίμακας εκτελούνται στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα της Ολυμπίας Οδού, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχουν ενεργοποιηθεί σχεδόν όλα τα εργοτάξια τα οποία ωστόσο λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό προς το παρόν.
Η επανεκκίνηση των εργασιών δεν έχει ακόμα καταστεί εφικτή στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας καθώς ακόμα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τις συμφωνηθείσες αποζημιώσεις, δεδομένου ότι εκκρεμεί η συναίνεση των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα.