Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

"11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών" Πρωτότυπη η αφή της φλόγαςστο Δερβένι και η από θαλάσσης πορεία της εως το Ξυλόκαστρο

Πρωτότυπη και εντυπωσιακή ήταν η αφή της φλόγας της αγάπης στο Δερβένι και η από θαλάσσης μεταφορά της, από τους εθελοντές αιμοδότες.στο Ξυλόκαστρο.
Η "11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών" που φέτος ξεκίνησε από το Καναλάκι της Πάργας,  έφτασε,  στο Ξυλόκαστρο
Το κομβόι των
μοτοσικλετιστών που μετέφεραν τη φλόγα χθες το απόγευμα, από το Σ.Ε.Α. Αγρινίου έφθασε.στην Μαρίνα του Δερβενίου που  με τελετουργικό τρόπο παραλείφθηκε από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου και με πρωτότυπο ξεκίνημα η φλόγα  της αγάπης και  από θαλάσσης με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη έφυγε  με προορισμό το Ξυλόκαστρο. 
Πριν φθάσει στο Ξυλόκαστρο η φλόγα παρελήφθει στο Δ.Δ. Λουτρού (Πλαζ Ξένος) από Αλιευτικά Σκάφη του Αλιευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου «Άγιος Σώστης» και από Ιστιοφόρα του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου με προορισμό το Δ.Δ. Συκιάς. 
Στις 9 το βράδυ τα σκάφη με τη φλόγα αγάπης εφτασαν  στην Μαρίνα του Ξυλοκάστρου με την συνοδεία βιολιστών και πολίτικης λύρας, καβάλ, λάφτα και λαούτο που  ερμηνεύαν τα έργα της της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, «Ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια» από το μουσικό σύνολο ''Μέδων''. 
 Η πόλη που εγεννησε τη
«Φλόγα της Αγάπης»,την  καλωσορίζει η οποία μεταφέρεται από τους Λαμπαδηδρόμους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου καθώς και τους μαθητές του Αθλητικού Συλλόγου «Ολύμπιο». στο Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδη.
Ακολουθούν χαιρετισμοί των Επισήμων, του Εκπρόσωπου Διοργανωτή Συλλόγου Σ.Ε.Α.& Δ.Ο.Σ. Φαναρίου «Ελπίς», του  Εκπρόσωπου Π.Ο.Σ.Ε.Α , του Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Προέδρου Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α κ. Χρ. Πρωτόπαπα. 
Μουσική εκδήλωση από το μουσικό σύνολο «Μέδων» εκτελεί κατά τη διάρκεια της τελετής τα έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα , «ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια», τους Παντελή Αγγιστριώτη βιολί & πολίτικη λύρα, Θεόδωρο Σκόνδρα μαντολίνο, Χρήστο Σκόνδρα κόντρα-μπάσσο, Σπύρο Σώκο καβάλ και Χαράλαμπο Σώκο λάφτα & λαούτο. Στο σύνολο θα συμμετάσχει έκτακτα και ο κιθαριστής Ανδρέας Χασάπης ο οποίος είχεκ τη μουσική επιμέλεια τεκδήλωσης.