Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μητσοτάκης μέσω Facebook: Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω

Σε παρέμβαση εμμέσως πλην σαφώς αποδοκιμαστική της τοποθέτησης Βορίδη προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της παράταξης, Κωνστατίνος Μητσοτάκης
«Σίγουρα δεν είναι σήμερα η ώρα να  ανασκαλεύουμε το παρελθόν. Η ιστορία θα απονείμει δικαιοσύνη σε όλους. Άλλωστε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook o κ. Μητσοτάκης.
H ομιλία του Μάκη Βορίδη, ο οποίος από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ το Σάββατο, απέδωσε την πλήρη ευθύνη για την κρίση, στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου άναψε φωτιές μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων το Σαββατοκύριακο.
«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», ήταν η φράση του κ. Βορίδη που προκάλεσε σκηνικό έντασης και τα «πυρά» του ΠΑΣΟΚ.
Ακολούθησε πυρ ομαδόν εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε χθες το μεσημέρι στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε τη δυσφορία του για την «επίθεση» του κ. Βορίδη λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της δικομματικής κυβέρνησης.
Το τηλεφώνημα φαίνεται ότι λειτούργησε υπέρ της... πυρόσβεσης της φωτιάς και της αντιπαλότητας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κάθε άλλο παρά ενισχύουν την κυβερνητική συνεργασία τους. Μάλιστα ο πρωθυπουργός μιλώντας αργότερα (μετά το τηλεφώνημα) στο Συνέδριο έστειλε -όπως εκτιμούν πολλοί- εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα προς τον κ. Βορίδη: «Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτική διάθεση, ενωτικό πνεύμα και σημαίνει πριν απ' όλα να αφήσουμε πίσω τις διαμάχες του χθες».
Ο κ. Βορίδης επέμεινε δε (με δηλώσεις του στο Μέγκα) στις απόψεις του, με τις οποίες δεν διαφώνησε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης.
Αντιθέτως, οι έτεροι γαλάζιοι υπουργοί κ. Παναγιωτόπουλος και Αρβανιτόπουλος προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους και να κρατήσουν αποστάσεις από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Η πρώτη έκρηξη οργής από το ΠΑΣΟΚ, ήλθε από τον Δ. Καρύδη, ο οποίος «θύμισε» επίσης μέσω Twitter τη μη υπουργοποίηση του κ. Βορίδη: «Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά».
«Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια», επεσήμανε η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέσυρε παλαιότερη ομιλία του κ. Βορίδη που ως Ελληνικό Μέτωπο καλούσε σε... «...φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», εννοώντας τον Κ. Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία.
«Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στη χώρα», απάντησε ο Κ. Σκανδαλίδης για την επίθεση του βουλευτή της ΝΔ στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Επιθέσεις
«Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα, έχουν αντίπαλό τους το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακό γι' αυτούς είναι ότι το ξέρουμε και εμείς», «προειδοποίησε» ο Π. Κουκουλόπουλος. Ο Χρήστος Παπουτσής έκανε επίσης σφοδρή επίθεση στον Μ. Βορίδη -«Ως εδώ... Αιδώς Αργείοι...»- και απευθύνθηκε στον Ευ. Βενιζέλο: «Ως εδώ. Η ανοχή και η σιωπή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».
«Η Δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε όλες της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών, της διαίρεσης, της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων κ.ά.», πυροβόλησε από το Twitter ο Μ. Καρχιμάκης, ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος, αποκαλώντας ψηφοθήρα τον Μ. Βορίδη, του «εξήγησε» ότι «δεν μπορεί να πιάνει στο στόμα του τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Δημήτρης Καρύδης:«Μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Α. Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά»
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ο κ. Βορίδης στο παρελθόν αγωνιζόταν σε τάξεις που προσπαθούσαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για την Δημοκρατία για να μπορεί ο κ. Βορίδης και όλοι εμείς να ιλάμε σήμερα».
Κ. Σκανδαλίδης: «Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα».

korinthostv.blogspot.gr