Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πύργος: «Φρούριο» η πόλη λόγω Χρυσής Αυγής - Με Κασιδιάρη τα εγκαίνια του γραφείου


Yπό την παρουσία περίπου 450 ατόμων τελέστηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πύργο. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής με αγιασμό εκ μέρους εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, του π. Γρηγορίου.

Ακολούθησαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, τους βουλευτές Αχαΐας και Μεσσηνίας, Μιχάλη Αρβανίτη και Δημήτρη Κουκούτση και τα στελέχη της Τ.Ο. Πύργου, Νικόλαο Κρέσπη και Νικόλαο Κωνσταντίνου.

Στις ομιλίες τους καταφέρθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων της Βουλής, ισχυριζόμενοι ότι τα εκλογικά ποσοστά θα είναι αυξημένα στις επόμενες εκλογές.

Το πλήθος, περιφρούρουμενο από μέλη της Χρυσής Αυγής παραταγμένα σε στρατιωτικό σχηματισμό, είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου και Υψηλάντους κρατώντας σημαίες και πανό, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής και αποδοκιμάζοντας τα υπόλοιπα κόμματα.

«Δρακόντεια» μέτρα από την Αστυνομία

«Φρούριο» θύμιζε η πόλη του Πύργου στην ευρύτερη περιοχή της Αγίου Γεωργίου στη συμβολή με την οδό Υψηλάντους. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έλαβε «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας από νωρίς το απόγευμα κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.

Από τις 6:30 το απόγευμα διεκόπη η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Αγίου Γεωργίου και στην οδό Υψηλάντους στο ύψος της Καπετάν Γιώργη. Παράλληλα, άνδρες της αστυνομίας έκαναν περιπολίες στα γύρω στενά γύρω, δίχως να χρειαστεί τελικά να επέμβουν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

patrisnews.com