Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Το άνοιγμα της Ντόρας στην Εκκλησία…

Dora-Bakoyanni-Archbishop-Demetrios
Ένα σημειολογικό αλλά και ταυτόχρονα βαθιά ουσιαστικό άνοιγμα προς την Εκκλησία έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, παραχωρώντας σήμερα το πρωί συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε τη διαχρονική συμπόρευση της ελληνικής κοινωνίας με την Εκκλησία, που αποκτά πρόσθετο περιεχόμενο στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, με την Ελλάδα να δοκιμάζεται και τους πολίτες να αναζητούν “λιμάνια” κουράγιου και αλληλεγγύης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στάθηκε στη δύναμη αλλά και τη δυναμική της Ορθοδοξίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διώξεις που υφίστανται χριστιανοί σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, και στον χριστιανικό κόσμο.
“Η Ορθοδοξία είναι μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Περισσότερο απ όσο το έχουμε αντιληφθεί στην Ελλάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον της.
Το ψήφισμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στον αραβικό κόσμο το στήριξαν όλοι – και οι μουσουλμάνοι.
Χρειάζεται παγκόσμια – ευρωπαϊκή κινητοποίηση – για την προστασία των ανθρώπων που ξεριζώνονται λόγω θρησκείας.
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τα δικαιώματα των χριστιανικών μειονοτήτων στον αραβικό κόσμο. Αναφορά στις διώξεις στη Συρία και Αίγυπτο”, ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές της Ντόρας Μπακογιάννη στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας.

ysterografa.gr