Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πρωτότυπη συγκέντρωση -- συζήτηση πραγματοποίησε η Γραμματεία της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας

Μία πρωτότυπη συγκέντρωση -- συζήτηση πραγματοποίησε η Γραμματεία της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας, με δυνατότητα συμμετοχής τους στην ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή των Κ. Ουίλς και Γ. Ντάσκα. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.
Μετά το τέλος της εκπομπής οι νέοι της ΧΡΙ.ΝΕ. είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εισηγήσεις για μείζονα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και να γίνει ο δίμηνος απολογισμός των τομέων δράσης τους.
Ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της εισήγησής του μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής: «Τα 160-180 εκ ευρώ που θα λάβει η χώρα μας για τα επόμενα δύο χρόνια (2014-2015) για την ανεργία των νέων κάτω των 29 ετών, είναι ψίχουλα σε σύγκριση με το συνολικό μπάτζετ των 6 δις ευρώ, αλλά και το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα, η οποία είναι η πρώτη σε ανεργία στην Ευρώπη. Ειδικά στους νέους, οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά.
Ωστόσο το πρωτεύον είναι να ...αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα. Και μάλιστα, κατά τρόπο που να δημιουργήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι ευκαιριακές θέσεις απασχόλησης για μερικούς μήνες, με μισθούς της πείνας, μέσα από προγράμματα «αμφίβολης καθαρότητας» . Δυστυχώς το παρελθόν στην Ελλάδα δείχνει ότι οι κυβερνήσεις προτιμούν έργα εντυπώσεων και όχι ουσίας. Αυτό πρέπει να μας φοβίζει...
Πέραν αυτών όμως, να ξέρετε πως όσοι μιλούν μόνο για την «ανεργία των νέων» κοροϊδεύουν την μεγάλη πλειονότητα των 26,5 εκατομμυρίων ανέργων της Ευρώπης, γιατί λιγότερο από το 20% είναι νέοι κάτω των 25 ετών που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και αναζητούν θέση στην αγορά εργασίας. Το υπόλοιπο 80% (!) είναι γυναίκες και άνδρες πάνω από 25 ετών.
Εξάλλου, το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης δεν το αντιμετωπίζουν οι εικοσιπεντάχρονοι, αλλά οι σαραντάχρονοι και οι πενηντάχρονοι με οικογένειες και παιδιά.
Η ανεργία των νέων δεν πρέπει να είναι άλλοθι και προπέτασμα καπνού, προκειμένου η Κυβέρνηση να αποφεύγει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας ΟΛΩΝ των πολιτών. Ένα πρόβλημα -- δυναμίτη (!!), που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Κάποιος πρέπει .... να τους ξυπνήσει!! Γιατί ακόμα κοιμούνται και «ονειρεύονται»... Αλλά το δικό τους όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη για όλους μας και δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει...».