Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στον Ερντογάν


femenΜια ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen διαδήλωσε σήμερα γυμνόστηθη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να καταδικάσει την καταστολή των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία φορούσε ένα σορτς και ψηλοτάκουνα παπούτσια και είχε βγει από αεροπλάνο που προερχόταν από την πρωτεύουσα Άγκυρα, έβγαλε την μπλούζα της μέσα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και έδειξε ένα πανό με την μορφή αεροπορικού εισιτηρίου στο οποίο αναγραφόταν “Ερντογάν, Από: Κωνσταντινούπολη Σε: Καμπούλ”, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
Μπροστά στους παρευρισκόμενους στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, η ακτιβίστρια, η οποία κατονομάστηκε μόνον ως Σάρα, φώναζε επίσης στα αγγλικά “Κωνσταντινούπολη – Καμπούλ για τον Ερντογάν, απελευθερώστε την Τουρκία” για αρκετά λεπτά, προτού συλληφθεί από δύο αστυνομικούς με πολιτικά και μια ένστολη συνάδελφό τους.
Οι Femen “απευθύνουν έκκληση σθεναρά και με αγάπη προς τον τουρκικό λαό να μην λυγίσει απέναντι στην καταστολή του Ερντογάν και της αστυνομίας του”, σχολιάζει η φεμινιστική αυτή οργάνωση σε ανακοίνωση που απηύθυνε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στην οποία υπογραμμίζει επίσης “μην προδώσετε τα ιδανικά της ανθρωπιστικής επανάστασης που ξεκίνησε στην Ταξίμ!”.
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους κατά την διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας.
Κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 8.000, σύμφωνα με την τουρκική ιατρική ένωση, ενώ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.
Η καταστολή του κινήματος αυτού προκάλεσε πολλές επικρίσεις για την Άγκυρα σε ολόκληρο τον κόσμο.
ysterografa.gr