Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η Δικαιοσύνη της Αιγύπτου εκδικείται τον Μόρσι: Ποινική δίωξη

Μohhamad-Morsi
Μετά τη σύλληψη του ανώτατου ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και τα εντάλματα που εκκρεμούν εις βάρος άλλων ηγετικών στελεχών του κόμματος, η Δικαιοσύνη της Αιγύπτου δείχνει να παίρνει την εκδίκησή της από τον Μοχάμεντ Μόρσι, με τον οποίο συγκρούστηκε τους προηγούμενους μήνες, στοχεύοντας πλέον τον ίδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αραβικά ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα κατά του καθαιρεθέντος Προέδρου Μόρσι, με την κατηγορία της “εξύβρισης και προσβολής της Δικαιοσύνης”, που σύμφωνα με ψύχραιμους παρατηρητές θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας στην άσκηση ποινικής δίωξης.
Στο μεταξύ την ώρα που ο Μοχάμεντ Μόρσι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και το σύνολο σχεδόν των ηγετικών στελεχών της έχουν συλληφθεί, η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιχειρεί να δείξει ότι παραμένει ζωντανή.
Έτσι, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το απόγευμα, επιχειρεί ένα κάλεσμα αφύπνισης, εξέγερσης και αντεπίθεσης των οπαδών της, κάνοντας λόγο για μια “Παρασκευή άρνησης” κατά του πραξικοπήματος το οποίο βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στην Αίγυπτο.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα παραμένει μια εξαιρετικά υπολογίσιμη δύναμη στην κοινωνία της Αιγύπτου, και ο στρατός που έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας γνωρίζει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει μέτωπο.

ysterografa.gr