Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Διαιτητής για... οφθαλμίατρο και ο Αστέρας «μασκαράς»


agioi ektos





















 
Ένας Αστέρας «μασκαράς» εμφανίστηκε στο γήπεδο των Αγ. Θεοδώρων και κατάφερε να αφήσει τους τρεις βαθμούς σε μια ομάδα που έκανε όλες κι όλες τρεις φάσεις από τρία φάουλ. Η ήττα αυτή, από τον ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι με σκορ 1 – 0, ήρθε μετά από μια κάκιστη εμφάνιση, για την οποία δεν
έχει κανένα ελαφρυντικό.
Παίκτες πρωτίστως και προπονητής δευτερευόντως ας αναλογιστούν τι έκαναν στο γήπεδο, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι και κανένα μεγαθήριο. Εκτός, αν αυτοί μίκρυναν τόσο πολύ …

Βέβαια στο γήπεδο ήταν ντυμένος και άλλος ένας «μασκαράς»... Ο διαιτητής κ. Καρακάσης που χρειάζεται επειγόντως ή οφθαλμίατρο ή υποβιβασμό στα παιδικά πρωταθλήματα. Δεν έδωσε ένα τόσο καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αστέρα, που θα το έδινε και ο Πρόεδρος των Αγίων Θεοδώρων.Εντάξει, για το άλλο πέναλτι στο 90’, δεν υπάρχουν απαιτήσεις, αφού δεν έδωσε το πρώτο … τι να ζητάμε τώρα … κε Καρακάση.
Η διαιτησία μπορεί να στέρησε από τον Αστέρα ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση γενικά των παικτών του ήταν αποκαρδιωτική. Ντεφορμέ και ο προπονητής κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε άπαντες τους παίκτες διαθέσιμους και δεν μπόρεσε να αλλάξει την τροπή του αγώνα. Ο Αστέρας έχει παίξει πολύ καλύτερη μπάλα και αυτό είναι που ενοχλεί, γιατί αγώνες σαν αυτόν πρέπει να κερδίζονται άσχετα των υποδείξεων του «μασκαρά» διαιτητή.
Στο α’ μέρος η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν στο 37’ ένα σουτ του νεαρού Βυζά, μέσα από την περιοχή, που εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των Αγίων Θεοδώρων Σταμέλος. Κατά τ’ άλλα παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο, με τον Αστέρα να έχει γενικά την πρωτοβουλία, αλλά να μη δημιουργεί τίποτε το εξαιρετικό στην εστία των Αγίων Θεοδώρων, που μάλιστα είχαν κάνει από νωρίς και δύο αναγκαστικές αλλαγές.
Στο β’ μέρος ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Αστέρα να απειλεί μόνο από στημένες μπάλες και τον τερματοφύλακα Σταμέλο να «καθαρίζει» τις φάσεις. Στο 57’ ένα πλάγιο φάουλ του Νικολάου, έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του εμβρόντητου Φραντζή με τους επιτιθέμενους και αμυνόμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στο 62’ ο Μυργιώτης έφυγε από τη σέντρα σε μακρινή μπαλιά του Αντωνόπουλου, ξεπέρασε στην ταχύτητα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Αγίων, μπήκε στην περιοχή και πέρασε και τον εξελθόντα Σταμέλο, ο οποίος τον ανέτρεψε. Πέναλτι και αποβολή λέει ο κανονισμός. Ο «μασκαρεμένος σαν διαιτητής» κ. Καρακάσης είδε «θέατρο» και έδωσε κίτρινη κάρτα στον Μυργιώτη, λες και αυτός με άδεια εστία και με την μπάλα στα πόδια του, προτίμησε να πέσει αντί να σκοράρει !! Ατελείωτη φαντασία η απόφαση του διαιτητή !!
Στο 73’ ο Νικολάου εκτέλεσε πλάγιο φάουλ και ο Κακαβελάκης (;) κέρδισε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή του Αστέρα, ο Φραντζής μπλόνζαρε στην αριστερή γωνία του, απέκρουσε ασταθώς τη μπάλα και ο καραδοκών Μούτσος από πολύ κοντά έγραψε το 1 – 0. Στο επόμενο λεπτό ο Τόλιας κέρδισε κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή και σέρβιρε στον Μυργιώτη, ο οποίος κοντρόλαρε στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που μετά επιχείρησε, έφυγε απελπιστικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταμέλου. Ακολούθησε ένα άλλο πλάγιο φάουλ του Νικολάου με τον Καλογήρου να πιάνει κεφαλιά από εξαιρετική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Φραντζή. Στο 90΄ο Μυργιώτης, μέσα στη μεγάλη περιοχή, πέρασε τη μπάλα μεταξύ δύο αμυντικών των Αγίων και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, αυτοί τον έριξαν με τρικλοποδιά … Ακόμα και ο συνήθως ψύχραιμος Χριστοδουλόπουλος έφτασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή διαμαρτυρόμενος στον διαιτητή. Αλλά «τέτοια ώρα, τέτοια λόγια ….» .
Ο Αστέρας με τους Αντωνόπουλο και Φωλιά να επιπλέουν στο ναυάγιό του, δεν μπορεί να επιζητά άλλοθι στη διαιτησία. Όχι ότι δεν έπαιξε και αυτή το ρόλο της, αλλά παίκτες και προπονητής έχουν τη δική τους τεράστια ευθύνη.

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Σταμέλος, Δημητρίου, Μούτσος Καλογήρου, Γκιόκας, Νικολάου, Λουκάς, Αντωνίου, Πάτρας, Γεωργακόπουλος, Καρβέλης Έπαιξαν και οι: Κακαβελάκης, Καραγιάννης, Γκοτζιάς

ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος, Μετεβελής, Φωλιάς, Αναγνωστόπουλος (73’ Γιαννόπουλος), Δημόπουλος, Βυζάς (68’ Κουτρούλης), Μυργιώτης, Τόλιας.
 
asterasderveniou.gr