Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Γιούνκερ: “Κατά βάση θετική η έκθεση της τρόικας”

Jean-Claude-Juncker
Όπως αποκάλυψαν από νωρίς το πρωί τα “Υστερόγραφα”, σήμερα θα παρέδιδε η τρόικα την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, και έτσι έγινε.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα είναι “κατά βάση θετική”.
Σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι δεν αναμένεται οριστική απόφαση για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά θα ήθελε η επόμενη δόση να δοθεί στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατό. “Υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν, μεταξύ αυτών και η βιωσιμότητα του χρέους”, ήταν τα λόγια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάντως, διέρρευσε ότι η τρόικα παρέδωσε τα τεχνικά στοιχεία της έκθεσης, και όχι το κείμενο συμπερασμάτων, προσθέτοντας ότι “στο τραπέζι βρίσκονται οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας”.
Όπως είναι γνωστό, η Μπούντεσταγκ απαιτεί το κείμενο συμπερασμάτων μαζί με τα τεχνικά στοιχεία της έκθεσης της τρόικας, προτού καταλήξει σε απόφαση για την εκταμίεση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.