Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Με 167 «ναι» υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013-Δείτε video


 Με 167 «ναι» έναντι 128 «όχι» σε σύνολο 299 ψηφισάντων, υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013. Τέσσερις βουλευτές ψήφισαν παρών ενώ ένας ήταν «απών». Με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα τόνισε σε δήλωσή του, μετά το αποτέλεσμα της ψηφορορίας ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι από εδώ και πέρα ακολουθεί η ανάπτυξη και η ανάκαμψη. Σημειώνεται ότι το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς, θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Υπέρ του Προϋπολογισμού, ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ενώ τον καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Διαφοροποιήθηκαν ένας βουλευτής της ΝΔ και δύο της ΔΗΜΑΡ, ενώ ένας ακόμα βουλευτής της απουσίαζε από την ψηφοφορία.
Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ "παρών" δήλωσαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει ανεξαρτητοποιηθεί.
Όχι σε όλα, πλην των δαπανών της Προεδρίας, ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης,ενώ εκτός γραμμής της ΔΗΜΑΡ είναι ο Γιάννης .Πανούσης που ήταν απών
 
Όχι στα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.
Εκτός ΚΟ της ΝΔ έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Λευκάδας Θεόδωρο Σολδάτο, ο οποίος ψήφισε "ναι" σε όλα, και "παρών" στα κονδύλια των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας.