Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απόψε το δεύτερο debate Ομπάμα - Ρόμνει!


90 λεπτά ο ένας απέναντι από τον άλλο. Τρεις εβδομάδες απομένουν για τις εκλογές και Μπαράκ Ομπάμα-Μιτ Ρόμνεϊ δεν έχουν την πολυτέλεια της... παράτασης!
21:00 ώρα ΗΠΑ (04:00 Ελλάδας) Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα βρεθούν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο, στη σκηνή του πανεπιστημίου Χόφστρα στο Χέμπστιντ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης με... διαιτητή την Κάντι Κρόουλι του CNN.
Η πλευρά του Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει ότι το δεύτερο debate θα πάει καλύτερα από το πρώτο. Τότε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε νωχελικός και έχασε τις εντυπώσεις από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο. Έχασε επίσης το προβάδισμα που είχε στις δημοσκοπήσεις, με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης να κερδίζει τουλάχιστον 4 εβδομάδες.

Για να προετοιμαστεί, ο Ομπάμα απομονώθηκε από το Σάββατο μαζί με τους συμβούλους του σε θέρετρο στη Βιρτζίνια , 250 χιλιόμετρα νότια της Ουάσιγκτον, ενώ αντιθέτως ο Μιτ Ρόμνεϊ παρέμεινε στο σπίτι του στη Μασαχουσέτη, πιο χαλαρός από τον αντίπαλό του.

Η εξωτερική πολιτική αλλά και εσωτερικά ζητήματα θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης στη δεύτερη τηλεμαχία, που σε αντίθεση με την πρώτη και την τελευταία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου στη Φλόριντα, το κοινό καλείται και μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους δύο υποψήφιους.

Μετά την τηλεμαχία Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα συνεχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αναμένεται στην Αϊόβα και το Οχάιο, δύο από τις 12 κρίσιμες πολιτείες κατά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
NEWSIT.GR