Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Διήμερο απεργιών Τετάρτη και Πέμπτη - Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό θα είναι η χώρα τις επόμενες 48 ώρες καθώς για αύριο, Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.
Αναλυτικά ποιοι απεργούν
Για αύριο Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.
Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ως την Παρασκευή οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
24ωρη απεργία την Τετάρτη σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ.
Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Στις 10:30 θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 
Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.
Δέμενα θα μείνουν και τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη τη 00:01 ώρα μετά τα μεσάνυχτα και λήξη στις 24.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη
Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο, ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο τα τρόλεϊ.
O ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) θα μείνει ακινητοποιημένος μέχρι τις 9:00 το πρωί ενώ μετά θα λειτουργεί κανονικά μέχρι το βράδυ.
Σε στάσεις εργασίας προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τραμ και μετρό, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν εντός της ημέρας τις αποφάσεις τους.
Ακινητοποιημένα από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα θα μείνουν την Πέμπτη και τα ταξί.