Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα της δραχμής. Και των ξεπερασμένων…

greek-drachma
Η κρίση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα είναι δευτερευόντως οικονομική. Όχι τόσο σε επίπεδο επιπτώσεων στις αντοχές του κοινωνικού ιστού, που προφανώς είναι προχωρημένα διαβρωτικές, αλλά πρωτίστως σε επίπεδο αποκάλυψης του κακού ριζικού που για δεκαετίες μας ταλαιπωρεί.
Η κρίση αυτή είναι κυρίως κρίση εθνικού προσανατολισμού. Κρίση αξιών και ηθικών αντιστάσεων. Κρίση πολιτικής ηγεσίας, αλλά και ταυτόχρονα κρίση αυτογνωσίας της κοινωνίας που απαντά στην ηγεσία αυτή. Μια κρίση σύνθετη και πολυεπίπεδη, με ανατροφοδοτούμενες παραμέτρους. Και σίγουρα, με φανατικούς θιασώτες της επιδείνωσης και μακροημέρευσής της.
Μιλάμε φυσικά για την Ελλάδα της δραχμής. Την Ελλάδα των ξεπερασμένων, που προσδοκούν μια εθνική καταστροφή, μέσω της επιστρ0φής σε ένα απαξιωμένο νόμισμα, για να κερδίσουν οι ίδιοι. Πολλαπλώς. Φυσικά, η μάχη αυτή έχει χαθεί για το λόμπι της δραχμής, και οι πρωταγωνιστές του το γνωρίζουν.
Ακόμη και σήμερα όμως, που προσπαθούν να υπολογίσουν επακριβώς το εύρος των απωλειών τους από το εθνικά ανάδελφο ποντάρισμα στη χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα στο όποιο κέρδος. Έστω και σημειολογικό. Προσπαθούν να ξεκλειδώσουν ξανά… CDS.
Ξεπερασμένοι και μοιραίοι όμως. Γιατί αδυνατούν να αντιληφθούν πόσο εύκολα και γρήγορα τους προσπερνούν οι εξελίξεις. Η επόμενη Ελλάδα, που έρχεται καλπάζοντας. Και πεισμωμένη από τη δική τους επικίνδυνη για τον τόπο παρουσία.
ysterografa.gr