Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Διάσωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων

«Υπογράφουμε την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, καθώς με την ενέργειά μας αυτή θα είμαστε σε θέση να παρέμβουμε καίρια για τη διάσωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2012, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με το Δήμαρχο Λουτρακίου κ. Λογοθέτη και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το έργο αυτό σχεδιάστηκε με μαξιμαλιστική προσέγγιση, χωρίς να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, υποστήριξε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και έτσι οφείλουμε να το ολοκληρώσουμε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί ο Δήμος να επιστρέψει το σύνολο της ευρωπαϊκής επιχορήγησης, όπως ισχύει για τα συγχρηματοδοτούμενα μη ολοκληρωμένα έργα.
«Η παρέμβασή μας με τη μορφή της προγραμματικής αυτής σύμβασης εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να δώσουμε λύση στο πρόβλημα αυτό και παράλληλα να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις αυτές προκειμένου να το καταστήσουμε όχι μόνο λειτουργικό, αλλά και πλήρως αποδοτικό έργο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής και των πολιτών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

 Άμεση εξασφάλιση 40-50.000 ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές κτηνοτρόφω​ν
Απαντώντας σε επερώτηση για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες  πυρκαγιές κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανακοίνωσε την άμεση εξασφάλιση για το σκοπό αυτό 40-50.000 ευρώ τις επόμενες δέκα ημέρες, «αν και δεν έχουμε αυτή την ευθύνη, την οποία έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την κεντρική κυβέρνηση, γιατί τα προβλήματα του τόπου μας και καλύτερα τα γνωρίζουμε και τα αντανακλαστικά μας λειτουργούν πιο γρήγορα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών τους αυτό το καλοκαίρι ξόδεψε χρήματα που αντιστοιχούν δύο φορές στον προϋπολογισμό της, παρά το γεγονός ότι οι προβλεπόμενοι Κοινοί Αυτοτελείς Πόροι που έχουν καταβληθεί από την κεντρική κυβέρνηση αντιστοιχούν στο 20% των προβλεπόμενων για το 2012» τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε αυτή την περίπτωση υπερέβη τις αρμοδιότητές της προκειμένου να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, χωρίς να υπολογίσει το κόστος».
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος την εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από συμφωνία του ιδίου με ξένη χώρα, μέσω του οποίου «έχοντας πλήρη επίγνωση της δεινής θέσης των ανθρώπων μας, έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του και για το λόγο αυτό δεν θα απαιτείται ιδία συμμετοχή».