Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ευρωβουλευτές “κράζουν” τη Μέρκελ για την πολιτική της προς την Ελλάδα

Αντίθετοι με την πολιτική της Άγγελα Μέρκελ για την διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη οι ευρωβουλευτές CDU/CSU, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Την αντίθεσή τους με την πολιτική που ασκεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας, εκφράζουν οι 42 ευρωβουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών -Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σύμφωνα με σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt".

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Γερμανοί συντηρητικοί ευρωβουλευτές συνέταξαν έγγραφο στο οποίο διατυπώνουν, μεταξύ άλλων, τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της διατήρησης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πάση θυσία.

Εάν μια χώρα της Ευρωζώνης «δεν καταφέρει να μειώσει το χρέος της, τότε θα πρέπει να υπάρχουν δυνατότητες για προσωρινή έξοδο της χώρας αυτής από τη Νομισματική Ένωση», αναφέρεται στο έγγραφο, το οποίο η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της και στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ευρωζώνη «χρειάζεται μια συντεταγμένη διαδικασία για την χρεοκοπία κρατών», με διατήρηση της συγκεκριμένης χώρας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ευρώ δεν θα καταρρεύσει εξαιτίας μιας χρεοκοπίας κράτους- μέλους», υπογραμμίζεται.

Οι ευρωβουλευτές των CDU/CSU διατυπώνουν, επίσης, κριτική για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράζει κρατικά ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος κατακόρυφης αύξησης του πληθωρισμού, ενώ η ΕΚΤ απομακρύνεται από τον βασικό της ρόλο και αναλαμβάνει αυτόν του χρηματοδότη κρατών.

Καταλήγοντας, οι 42 Γερμανοί ευρωβουλευτές αντιτίθενται στην ένταξη νέων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 newsit.gr