Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτη σύσκεψη Δένδια για το φιάσκο της αστυνομίας στο Πεντάγωνο - Θα πέσουν κεφάλια

Έκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί βρίσκονταν μόνον τρεις αξιωματικοί της Αστυνομίας στο Πεντάγωνο, την ώρα της συγκέντρωσης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν εντός της ημέρας να αποδοθούν ευθύνες σε συγκεκριμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ
O κ. Δένδιας επικοινώνησε με τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, και αφού τον ενημέρωσε ότι θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που θα κριθεί ότι ολιγώρησαν, του ζήτησε «να πέσουν κεφάλια» και από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ λέγοντας: "Σε περιόδους βαθιάς κρίσης υπάρχουν τα άκρα που δείχνουν οτι δε σέβονται τίποτα αλλά και βουλευτές οι οποιοι στηρίζουν και υποστηρίζουν αυτά τα άκρα".
Απαντώντας το ΚΚΕ τόνισε: «Οι δηλώσεις Δένδια αποτελούν επίθεση στο δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει για τα δικαιώματά της. Η κυβέρνηση είναι βαθειά νυχτωμένη αν πιστεύει ότι μπορεί να τσουβαλιάζει τους εργαζόμενους με τους τραμπούκους που είναι δημιούργημα του δικού της συστήματος», προστίθεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
Στο μεταξύ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ παραμένουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους που προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις το πρωί, μετά από τα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Οι διαδηλωτές περιορίστηκαν στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αυτό που οδηγεί προς την Πατησίων, απελευθερώνοντας το ρεύμα προς Κηφισίας.
Οι συγκεντρωμένοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Ευελπίδων, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τους, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από τους συναδέλφους τους θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο.