Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Την  πρότασή του για μετατροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε Περιφερειακό επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, στον αναπληρωτή Πρύτανη κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο τονίζοντας ότι «με τον τρόπο αυτό μπορούμε έμπρακτα να δείξουμε ότι έχουμε μια άλλη πρόταση για τη χώρα».
Με τη δημιουργία των Ινστιτούτων αυτών βελτιώνουμε το κύρος του πανεπιστημίου και των διεπιστημονικών συνεργασιών
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Παιδείας κ. Ανδρέα Πουλά και Ανάπτυξης κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει προβεί σε συνεργασίες με διεθνούς φορείς για τη δημιουργία Ινστιτούτων, όπως το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για την έρευνα στη θαλάσσια αιολική ενέργεια και το Ινστιτούτο για τη Νανοτεχνολογία, εφαρμόζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο μια στρατηγική ανάπτυξης στην οποία στρατηγικό εταίρο θα έχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , προσφέροντας παράλληλα υπεραξία και στο επιστημονικό έργο του ίδιου του Πανεπιστημίου.
«Με τη δημιουργία των Ινστιτούτων αυτών βελτιώνουμε το κύρος του πανεπιστημίου και των διεπιστημονικών συνεργασιών του και παράλληλα βοηθάμε να αναπτύξει τη στρατηγική του» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
«Δημιουργούμε δομές για μια νέα αντίληψη και μια νέα προσπάθεια για την Περιφέρειά μας και τη χώρα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αποτελέσει το στρατηγικό μας εταίρο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συνεργασία αυτή θα έχει καθοριστική σημασία και για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Είναι πολύ σημαντικό, στο δυσμενές αυτό περιβάλλον, το Πανεπιστήμιο να έχει ως στρατηγικό εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ο κ. Μασσέλος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις προτάσεις συνεργασίας και δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εξέφρασε, τέλος, ο κ. Μασσέλος την άποψη ότι είναι πολύ σημαντικό, στο δυσμενές αυτό περιβάλλον, το Πανεπιστήμιο να έχει ως στρατηγικό εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.