Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία Αγγέλακα στο συνέδριο για την διαχείριση των υδάτινων πόρων

Την ανάγκη για θωράκιση και προστασία των υδάτινων συστημάτων ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σημαντικής περιβαλλοντικής και οικονομικής αξίας, καθώς και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης των ακτών, των παράκτιων ζωνών και των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, τόνισε σε ομιλία του, στο 2ο κοινό συνέδριο της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης (ΕΥΕ) και της Ελληνικής Επιτροπής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (ΕΕΔΥΠ) –που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών- ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλης Αγγελάκας.
Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο κ. Αγγελάκας ανέφερε, επίσης, ότι η σημερινή κυβερνητική υδατική πολιτική εστιάζεται στην όσο το δυνατόν συντομότερη ενίσχυση του υδατικού ισοζυγίου, αξιοποιώντας ακόμα και μη συμβατικές πηγές, όπως είναι το ανακυκλωμένο νερό. Επεσήμανε δε, ότι ολοκληρώνεται, εντός των πλαισίων του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής τεσσάρων υδατικών διαμερισμάτων (Βόρειας, Δυτικής, Ανατολικής Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας), που εκπονούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε στενή συνεργασία με το Υ.ΠΕ.Κ.Α. και τα οποία πρόκειται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους.
Σημειώνεται, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου είναι η πρώτη στη χώρα που ανέλαβε να εκπονήσει σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδατικών διαμερισμάτων, όπως θα είναι και η πρώτη που θα τα ολοκληρώσει.