Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Διαψεύδει το Οικονομικών ότι η Τρόικα ζήτησε την εκκένωση των μικρών νησιών

Διαψεύδει το Οικονομικών ότι η Τρόικα ζήτησε την εκκένωση νησιών
Ουδέποτε τέθηκε θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας από την Τρόικα δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας τις φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο και ήθελαν τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν να εγκαταλειφθούν τα νησιά που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Περαιά είπε πως η Τρόικα ζήτησε από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
Οπως ανέφερε το protothema.gr, ο κ. Μουσουρούλης είπε μάλιστα πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου απάντησαν στην Τρόικα πως «δεν είναι καλά» και ότι «δεν το διαπραγματευόμαστε», ενώ τόνιζαν πως η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ για το θέμα ενημερώθηκαν και τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.
Πάντως το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι τέθηκε τέτοιο θέμα, υπογραμμίζοντας πως οι φήμες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.


Πηγή: iefimerida.gr