Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τα βρήκε τελικά με τον Εβ. Λίνεν με την ΑΕΚ

Οριστικά νέος προπονητής της AEK είναι ο Έβαλντ Λίνεν, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία μαζί του. Ο Γερμανός προπονητής αναλαμβάνει την Ενωση ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου, με το συμβόλαιο των δύο πλευρών να προβλέπει δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα χρόνο.

Κάπως έτσι έληξε το... θρίλερ με τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο της Ενωσης και ο 59άχρονος τεχνικός επιστρέφει για μία τρίτη θητεία στην Ελλάδα. Ο Λίνεν ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2006 για λογαριασμό του Πανιωνίου, στον οποίο είχε μία εξαιρετικά επιτυχή θητεία. Υπό τις οδηγίες του, οι «κυανέρυθροι» κατέλαβαν την περίοδο 2006-07 την πέμπτη θέση και εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για το Κύπελλο UEFA, όπου στη συνέχεια έπαιξαν στους ομίλους. Την περίοδο 2007-08 ο Λίνεν οδήγησε τον Πανιώνιο στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και τελικά στην πέμπτη θέση της κατάταξης, όμως το Νοέμβριο του 2008 απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών, μετά τη ρήξη του με τον Λάμπρο Χούτο.

Μετά από μία σύντομη επιστροφή στη Γερμανία, όπου ανέλαβε τη Μόναχο 1860, ο Λίνεν επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης τον επέλεξε ως προπονητή του Ολυμπιακού. Ομως, λίγο καιρό αργότερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν εμπιστευόταν το Γερμανό. Ο Λίνεν δεν πρόλαβε να κοουτσάρει τους «ερυθρόλευκους» σε αγώνα πρωταθλήματος, καθώς απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τελευταία δουλειά του ήταν την περίοδο 2010-11 στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, με την οποία γνώρισε τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.