Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Θέμα εκλογικού νόμου θα θέσει ο Βενιζέλος στη συνάντηση με Σαμαρά και Κουβέλη


Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου προτίθεται να θέσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προς συζήτηση, στην αυριανή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων. Πάντως, δεν ανέφερε αν θα καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση και ποια θα είναι αυτή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να θέσει και ορισμένα άλλα θέματα, όπως αυτό των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξουν ορισμένες κατευθύνσεις, ειδικά σε ότι αφορά «ευαίσθητες επιχειρήσεις» όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ κλπ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην επιλογή της μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην καθημερινή διακυβέρνηση, διότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει μια ευρύτερη θεώρηση των πραγμάτων, ενώ έδωσε έμφαση στην καθημερινή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, με έμφαση σε όσα αποφασίζονται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με τη συμφωνία και των τριών «εταίρων» στην κυβέρνηση.
newsit.gr