Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

11 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 του Πολιτιστικού Συλλόγου Mεσινού




Ιωάννης Γ. Λαλιώτης
 24 Ιουλίου 9:56 μ.μ.

11 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

 Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Αιμοδοσίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Mεσινού σας καλεί να συμμετάσχετε στην 11η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 από 9.00πμ – 13.00μμ στην Αίθουσα του Συλλόγου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρίου Πάτρας.
 Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους Εθελοντές Αιμοδότες που έχετε συμμετάσχει σε κάποια από τις προηγούμενες Αιμοδοσίες που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος. Η προσφορά σας είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Προσφέρατε κάτι πολύτιμο από τον εαυτό σας, δίνοντας Ζωή σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Εμείς σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε στα όργανα του Συλλόγου που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισης της Τράπεζας Αίματος, προσφέροντας αίμα για το Σύλλογό μας.
 Σας περιμένουμε λοιπόν και σας προτρέπουμε να φέρετε μαζί σας και κάποιον από το συγγενικό ή φιλικό σας περιβάλλον, που δεν είχε μέχρι τώρα τη χαρά να προσφέρει Αίμα, ώστε να γίνει κι αυτός Εθελοντής Αιμοδότης.
 Απευθυνόμαστε επίσης σε σας, που δεν μοιραστήκατε μέχρι τώρα μαζί μας αυτή την εμπειρία και σας καλούμε να νοιώσετε τη χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπό σας, μέσα από μία διαδικασία ανώδυνη και ακίνδυνη, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18 έως 65 ετών. Σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον, με την υποστήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρίου, σας καλούμε να δώσετε ΖΩΗ σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη από την προσφορά σας. Για να καλύψετε τις ανάγκες της οικογένειάς σας σε αίμα, αν χρειαστεί. Για να νοιώσετε κι εσείς τη χαρά της προσφοράς.
 Παρακαλούμε τους Νέους μας να προσφέρουν Αίμα, προσφέροντας Ζωή σε Νέα παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, σε Νέα παιδιά που τραυματίζονται σε Τροχαία Ατυχήματα, σε Εγκύους με προβλήματα στη διάρκεια του Τοκετού. Να προσφέρουν Αίμα σε αυτούς που μόχθησαν για να απολαμβάνουμε εμείς τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής και σήμερα, απόμαχοι πλέον της ζωής, ζητούν τη βοήθειά μας.
 Υπενθυμίζουμε την ηθική υποχρέωση που ανέλαβαν απέναντι στους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου, αυτοί οι οποίοι ευεργετήθηκαν από το Τμήμα Αιμοδοσίας. Υπήρχε Αίμα όταν το χρειάστηκαν Συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, γιατί κάποιοι το προσέφεραν στις προηγούμενες Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν. Είναι ΧΡΕΟΣ τους να κάνουν το ίδιο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας. Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητη την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους.

 Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν το Αίμα τους, καλώντας τους να γίνουν εν δυνάμει Αιμοδότες, αφού μπορούν να προσφέρουν εξ ίσου, προσεγγίζοντας νέους Εθελοντές Αιμοδότες.
 Γιατί η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι ΚΑΘΗΚΟΝ και πρέπει να εκπληρωθεί.
 Γιατί η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 Το Δ.Σ του Συλλόγου
 Ιωάννης Γεωργ. Λαλιώτης