Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ό, τι δεν έκαναν οι προκάτοχοί του…

Η χθεσινή πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά να βγάλει… στη σέντρα τους διεθνείς παράγοντες που, σε μόνιμη σχεδόν βάση, «παπαγαλίζουν» την προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδας, εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφής στο καθεστώς της δραχμής, δείχνει τη διαφορά στρατηγικής του Πρωθυπουργού από τους προκατόχους του.
Σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο, ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί επιθετική στρατηγική, σε μια προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από τη… γωνία, από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι, για να συμβεί κάτι τέτοιο, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να βρίσκεται τον Σεπτέμβριο σε θέση μάχης έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας. Να έχει δρομολογήσει μέχρι τότε την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να διαπραγματευτεί από θέση ισότιμου συνομιλητή, την προοπτική αλλαγών στο Μνημόνιο.

statesmen.gr