Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !


Γράφει ο Λάκης Γιαννιδάκης
Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πάρα πολλά κορυφαία και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου σε Κορινθία και Αργολίδα.
Όλα αυτά τα στελέχη διακατέχονται από μια αισιοδοξία και πεποίθηση θα έλεγα ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα σημειώσει αισθητή άνοδο και εν πάση περιπτώσει θα σημειώσει πολύ καλύτερο αποτελέσματα σε όλη την Πελοπόννησο από αυτά της 7ης Μαΐου 2012.
Οι βασικότεροι λόγοι που πιστεύουν σε μια σημαντική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ είναι δύο:
Πρώτον
Ο δεύτερος βασικός λόγος είναι ότι οι χιλιάδες ψηφοφόροι που στις περασμένες εκλογές διαμαρτυρήθηκαν ψηφίζοντας άλλα κόμματα (τα λεγόμενα πρώην μικρά) τώρα -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο όπως ο Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Ροτζιώκος , Χρήστος Γκιλίτσης , Νίκος Πετρόπουλος κ.ά - θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι αυτοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα επιστρέψουν στον πολιτικό τους χώρο.
Άλλωστε οι ίδιοι αυτοί οι ψηφοφόροι πολλοί από τους οποίους ψήφισαν άλλα κόμματα όχι μόνο για διαμαρτυρία αλλά και για χαβαλέ, έχουν στενοχωρηθεί με το αποτέλεσμα που έφερε το ΠΑΣΟΚ τόσο τοπικά όσο και Πανελλαδικά και θέλουν να “επανορθώσουν”.
“Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά -έλεγε στην παρέα γνωστό στέλεχος- να κουβαλάει η δημοκρατική Κορινθία την ρετσινιά ότι έφερε την Χρυσή Αυγή με το μεγαλύτερο ποσοστό από όλη την Ελλάδα!”
Πολλά έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ακόμα ότι οι σημαντικές παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο για να ικανοποιηθούν οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και να επιστρέψουν στο κόμμα.
Όπως για παράδειγμα η εξαγγελία του από την Κόρινθο ότι το ΠΑΣΟΚ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και η κατηγορηματικοί του δέσμευση ότι πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα βρεθούν με καρέκλες Υπουργείων σε μια Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Άλλωστε είναι χιλιάδες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τα έχουν “πάρει στο κρανίο”με την πολιτική συμπεριφορά γνωστών δελφίνων και “καρεκλάκηδων” του ΠΑΣΟΚ όπως Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης κ.ά .
Αισιοδοξία λοιπόν στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο ότι η 17η Ιουνίου θα είναι απαρχή για πραγματική αναγέννηση στο ΠΑΣΟΚ με καθαρές και προοδευτικές κατευθύνσεις.

sfedona.gr
η ίδια η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που την θεωρούν καταλυτική για ανάκαμψη του κινήματος. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε το τιμόνι του κόμματος στην δυσκολότερη πολιτική συγκυρία που θα μπορούσε να υπάρξει στην χώρα. Με ελάχιστο χρόνο μπροστά του-περίπου ενάμιση μήνα- για να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του κόμματος προς το καλύτερο φυσικά. Ενώ σε αυτές τις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής είχε περισσότερο χρόνο μπροστά του αλλά και ευκαρίες για να αμνναπτ΄θυξει τις θέσεις λκαι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.