Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τον Αγιο Παντελεήμονα και τη ΓΑΔΑ επισκέπτεται ο Αντώνης Σαμαράς

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Ποντάροντας στο δόγμα «νόμος και τάξη», προκειμένου να προσεγγίσει πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση στήριξαν τον ΛΑΟΣ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή ακόμη και τη Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται αυτήν την ώρα τον Αγιο Παντελεήμονα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ και στα ΜΑΤ.

Όπως σημειώνει Το Βήμα, στόχος του προέδρου της ΝΔ, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, είναι να ενισχύσει την εικόνα του κόμματός του ως εκείνου που θα προασπίσει την ευταξία και θα αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάστευση.
  Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε μια χρονική στιγμή που αυξάνεται ο βαθμός ανασφάλειας των πολιτών και γιγαντώνεται η εγκληματικότητα, θα επιστρατεύσει το δόγμα «νόμος και τάξη» με το βλέμμα στους «νοικοκυραίους».
Η στρατηγική επιλογή της συγκεκριμένης ατζέντας έχει ως στόχο να επιτύχει και επαναπατρισμό των συντηρητικών ψηφοφόρων από τα κόμματα που βρίσκονται εκ δεξιότερα της ΝΔ.
Παράλληλα επιθυμεί να πείσει την αστική τάξη ότι αυτός μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας την επόμενη μέρα, έστω και με πιο αυστηρή και σκληρή πολιτική δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα ενταθεί η προβολή του προγράμματος της ΝΔ που προβλέπει: καλύτερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου και μαζικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, μέτρα ασφαλείας όπως αποκάλυψη των κουκουλοφόρων και χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, που οργιάζει, αλλά και της λεγόμενης «χαμηλής εγκληματικότητας».

Παράλληλα, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ΜΑΤ και τους μετανάστες, σε μια προσπάθεια να πλήξει το κόμμα.
Newsroom ΔΟΛ