Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ξέρουν Ερνέστο, Τόρο και Αβραάμ - Θρύλος όπως στη... Μόσχα


Με οδηγό τη Μόσχα και το... γούρικο πλήρωμα που είχε μεταφέρει την αποστολή και στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Ολυμπιακός ψάχνει στο Χάρκοβο το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ...
Από προχθές οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην ουκρανική πόλη, όπου απόψε (8 μ.μ., ΑΝΤ-1) αντιμετωπίζουν τη Μεταλίστ, με βασικό στόχο να επιστρέψουν στην Αθήνα με ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να είναι το ακλόνητο φαβορί στη ρεβάνς ( 15/3) του Καραϊσκάκη.
Το σύνθημα το έδωσε και ο Βαλβέρδε που δεν πιστεύει ότι η κορυφή που έπιασε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, θα επηρεάσει την αγωνιστική του συμπεριφορά. «Πρόκειται για δύο διαφoρετικές διοργανώσεις και ανεξαρτήτως με το τι κάναμε στο πρωτάθλημα, εμείς πάμε στην Ουκρανία να παλέψουμε για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Πάμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα διευκολύνει το έργο μας στο δεύτερο ματς», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός και αναφέρθηκε στους Ουκρανούς.
«Η Μεταλίστ είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Εχει πολύ γρήγορους Αργεντινούς και Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, πολύ δυνατούς στην επίθεση και αυτό είναι το μεγάλο της όπλο. Με τη Μεταλίστ παίξαμε και το 2008 και πιστεύω ότι εκείνη η ομάδα με την τωρινή έχουν την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού τους», υπογράμμισε ο 47χρονος τεχνικός.
Tο ταξίδι στο παγωμένο Χάρκοβο έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που έκαναν οι Πειραιώτες πριν από τρεις εβδομάδες στη Μόσχα, όπου αντιμετώπισαν τη Ρουμπίν Καζάν και αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει τον μπούσουλα του τρόπου που θα αγωνιστούν και στο αυριανό ματς.
Αδυναμίες
Γι' αυτό ο Βαλβέρδε, αν και δεν θα αλλάξει το σύστημα της ομάδας (4-3-3), θα δώσει εντολή να έχουν μικρές αποστάσεις οι γραμμές μεταξύ τους, να δώσουν χώρο οι παίχτες του στους Ουκρανούς και να τους «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.
Αλλωστε, ο στενός του συνεργάτης Γ. Ασπιάθου, που κατασκόπευσε τη Μεταλίστ, διέγνωσε αδυναμίες στην άμυνά της, που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι» και να σκοράρουν μέσα στο Χάρκοβο.
Ο Βαλβέρδε, μιλώντας στους παίχτες, τόνισε πως δεν θα πρέπει να παρασυρθούν από τον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν οι Ουκρανοί, ανέφερε πως τα πρώτα λεπτά του αγώνα θα είναι σημαντικά για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς η Μεταλίστ θα ψάξει το γρήγορο γκολ, και τους ζήτησε να υπάρχει αλληλοκάλυψη, αφού όλοι οι παίχτες της Μεταλίστ βγαίνουν στην επίθεση. Σχετικά με την 11άδα, σίγουροι θεωρούνται οι Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μιραλάς και Τζιμπούρ.
Τη θέση του αριστερού μπακ διεκδικούν οι Μαρκάνο και Χολέμπας, ενώ δύο μνηστήρες (Ιμπαγάσα, Μακούν) έχει και η θέση του οργανωτή. Οσο για το δεξί άκρο της επίθεσης, ακλόνητο φαβορί - με αουτσάιντερ τους Αμπντούν, Καζίμ - είναι ο Φουστέρ, ο οποίος ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στις αντίπαλες άμυνες, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Κάρολ τελικά έμεινε στην Αθήνα και έτσι στον πάγκο θα βρίσκεται ο 18χρονος Μπάμποβιτς.
Ο Βαλβέρδε πήρε 21 παίχτες, όσους δηλαδή έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ σε αυτή για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και ο Φέισα. Μάλιστα ο Σέρβος μέσος έχει πιθανότητες να είναι και στη 18άδα του αγώνα. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Χάρκοβο λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα. Η θερμοκρασία ήταν στους -5 βαθμού.
Το παιχνίδι θα διευθύνει ο Ούγγρος διαιτητής Ιστ. Βαντ.