Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα – Εφιάλτης… ο Μέσι για την Λεβερκούζεν!

Οι "μπλαουγκράνα" συνέτριψαν με 7-1 τη Λεβερκούζεν στο "Καμπ Νου" και πήραν για πέμπτη συνεχή φορά την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέντε γκολ πέτυχε ο Μέσι!
Για τους περισσότερους ήταν προφανές ότι η ρεβάνς της Βαρκελώνης ήταν τυπική διαδικασία μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μπαρτσελόνα. Απλά οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έπρεπε να το αποδείξουν…. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο.
Οι Καταλανοί προσέφεραν μία ακόμα σπουδαία παράσταση, τόσο μεγάλη όσο μαρτυρά το τελικό 7-0. Για μία ακόμη φορά, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι, κάνοντας την άμυνα της Λεβερκούζεν να θέλει… ασπιρίνες!.
Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πέτυχε πέντε τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο (25΄ ,42’ 48’, 58’ 85’’), ενώ ο νεαρός Τέγιο πρόσθεσε το όνομά του (55’, 62’ ) στον πίνακα των σκόρερ
Το γκολ για τους Γερμανούς σημείωσε με όμορφο πλασέ στις καθυστερήσεις ο Μπελαραμπί (93').
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της "Μπάρτσα" στο Τσάμπιονς Λιγκ και η βαρύτερη ήττα της Μπάγερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσον αφορά τον Μέσι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει 5 γκολ σε έναν αγώνα!
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουραδιόλα): Βίκτορ Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Αντριάνο (63' Μουνιέσα), Μπούσκετς, Τσάβι (53' Κεϊτά), Ινιέστα (53' Τέγιο), Φάμπρεγας, Πέδρο, Μέσι.
Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Τορπάκ, Κάντλετς, Μπέντερ (55' Σίρλε), Κάστρο, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο (67' Οσίπκα), Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ (55' Μπελαραμπί).